Mobile World Congress, cel mai mare târg de telefonie mobilă din lume, reprezintă cel mai bun mod de promovare pentru o firmă și acest lucru îl știu foarte bine și companiile românești care au venit pentru a doua oară la acest târg și care au încheiat deja mai multe contracte cu firme străine.
Evoline, o firmă de sofware din Cluj, este prezentă pentru a doua oară la Barcelona, în căutare de noi parteneri. “Anul acesta prezentăm portofoliul nostru alcătuit din servicii de dezvoltare outsourcing, end to end solution, mobile application și services integration, a declarat pentru Capital, Kovacs Zsolt engineering manager la Evoline. Cel mai mare partener al companiei, care are 400 de angajați, este Siemens. “Pentru Siemens construim railway automation, adică piloți automați pentru trenuri de mare viteză”, spune Kovacs. Evoline estimează pentru acest an o cifră de afaceri 15 milioane euro.
O altă firmă pentru care lucrează români, prezentă a doua oară la MWC 2013, este iQuest. Anul acesta compania a venit la târg cu o soluție de securitate pentru livrarea de mesaje într-un mod securizat, mesaje care au un conținut privat, cum ar fi PIN-uri. "Foarte des acestea sunt livrate prin SMS care este un canal nesigur și usor de interceptat. Noi propunem o soluție prin care putem să livram aceste mesaje într-un mod securizat. Aceasta poate fi folosită în special de bănci. Cum funcționează? Spre exemplu dacă ai un cont de internet banking, banca îți oferă o aplicație prin care poți sa accesezi contul și de regulă îți trimit un PIN prin SMS. Cu soluția noastră nu se va mai întâmpla acest lucru deoarece totul se realizează prin internet”, explică Alpar Katona, team leader iQuest.
Avantaje soluției sunt reducerea costurilor și securizarea canalului de comunicație. Compania a reușit deja să convingă o bancă de mărime medie din Marea Britanie pentru a implementa soluția.
IT Six din Craiova lucrează numai cu companii din străinătate
“Suntem la a doua participare la MWC, practic de când a început Guvernul să ajute prin programul de export. Noi lucrăm pentru firme din 14 țări de pe patru continente. Suntem 100% furnizor de servicii de outsourcing IT şi dezvoltator de software”, spune Sorin Găvănescu, directorul general al firmei.
Firmele pentru care lucrează craiovenii de la IT Six sunt din diferite domenii precum telecom, securitate IT, servicii financiare, bursa, transport și logistică, new media și advertising.
“Ieri (n. red marți) am semnat două contracte cu firme din Norvegia și Israel. Participarea la Mobile World Congress este foarte importantă pentru noi. Aici am întâlnit o parte dintre partenerii curenți, din SUA și din Europa. Acesta este avantajul participării la MWC. Atrage un număr mare din firme din afara Europei, în special din SUA”, afirmă Găvănescu.
IT Six are 130 de angajați și o cifră de afaceri de 4 milioane de dolari în 2012. Anul acesta estimăm o creștere de 20% a cifrei de afaceri. Am crescut cu 30% de la an la chiar și în perioadă de criză.
Arobs Transilvania pregătește o tabletă cu ecran mai mare de 7 inch
Clujenii de la Arobs au venit la MWC 2013 cu soluțiile software, dar și cu o tabletă de business. Compania a avut mai multe discuții cu firme din țări precum Finlanda, Norvegia, Franța, Marea Britanie sau Spania. Arobs Transilvania are deja clienți în mai multe țări europene.Tableta Optimall Tab 2.0 este destinată clienților aplicației Optimall by AROBS, o soluție software de automatizare a vânzărilor (SFA). Optimall Tab 2.0 are un ecran de 7 inch, un procesor de single core 1 Ghz, memorie 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare, cameră foto de 3 MP, 3G GPS și Bluetooth. Arobs a lansat anul acesta și o tabletă pentru retail, Smailo Web Energy 7, iar până în vară va mai lansa un model cu un ecran mai mare .