Reţeaua de socializare MySpace se pregăteşte de concedieri masive, potrivit TechCrunch, care citează mai multe surse apropiate companiei. Conform acestora, o asfel de măsură va afecta aproximativ 500 dintre cei 1.600 de angajaţi ai MySpace.

Cu toate acestea, News Corp., compania mamă a reţelei de socializare, a refuzat să comenteze informaţiile apărute în presa internaţională.

NewsCorp a concediat deja 45 de angajaţi ai MySpace la începutul lunii mai, alături de directorul general, Chris DeWolfe. Reţeaua de socializare este parte a divizei Fox Interactive Media.

„Nu este un secret că reanailzăm fiecare aspect al operaţiunilor noastre pentru a îmbunătăţii situaţia financiară a companiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Fox Interactive Media.

Preluarea MySpace de către News Corp în 2005, pentru 580 milioane de dolari, a fost privită de către analiştii media ca o mişcare inteligentă pentru consolidarea imperiului media a lui Murdoch.

În ultime perioadă însă, scăderea masivă a veniturilor din publicitate a făcut ca principalii  competitori, Facebook si Twitter, să devină mult mai populari.

SURSA: MSNBC