Analiza FAA a decis să inspecteze foarte amănunțit problemele Boeingului, astfel încât, spun experții, s-ar putea să treacă ani până când Dreamliner-urile își vor lua zborul din nou. Reprezentanții administrației au declarat că ancheta va trebui să fie făcută încet, fără grabă. ”Nu avem nicio presiune. Trebuie să ajungem la concluzia corectă. Trebuie să ne facem treaba corect”, spun reprezentanții FAA.
”Topirea bateriilor nu este o glumă și nu trebuie tratată ca atare. Până acum nu există nimic care să indice care a fost problema, astfel încât vedem cum putem remedia situația”, au completat aceștia. 
Avioanele au fost reținute la sol în urmă cu 3 săptămâni, după ce bateriile de lithium-ion au luat foc provocând un incediu pe un zbor și fum pe un altul.
Cum nu există un termen limită pentru finalizarea investigației, experții în aviație declară că ancheta poate dura și ani de zile. La urma urmei, toate dovezile au fost distruse de incendiu. Se menționează însă că investigația nu trebuie să fie completă în momentul în care Dreamlinerul va zbura din nou, însă pentru siguranța pasagerilor, este bine ca necunoscutele să fie descoperite și în curs de rezolvare.