Nabucco a anunțat, anul acesta, finalizarea procesului de obținere a autorizațiilor EIA pentru sectorul ungar, ultimele patru autorizații fiind obținute în luna iunie. “Nabucco, foarte avansat în Bulgaria, se angajează să respecte cele mai bune practici în conformitate cu reglementările naționale și internaționale, să colaboreze cu toate părțile implicate pentru a se asigura că reprezintă o soluție câștigătoare pentru ambele părți în țările de tranzit”, a declarat Reinhard Mitschek, directorul executiv al Nabucco Gas Pipeline GmbH. Mai mult, Nabucco va crea sute de locuri de muncă în Bulgaria, va aduce investiții de un miliard de euro, venituri din taxe și va crea noi oportunități de afaceri.
Depunerea documentației EIA reprezintă începutul procesului legal privind Evaluarea Impactului asupra Mediului în Bulgaria. În urma unei analize a autorității competente, Nabucco (reprezentat în Bulgaria de compania sa națională) va integra evaluările rezultate în urma consultărilor. Următorul pas va fi organizarea de consultări publice de-a lungul traseului, după care cererea va fi retrimisă autorităților pentru decizia finală.
Conexiune de gaze naturale din Regiunea Caspică și Orientul Mijlociu către peste 500 de milioane de potențiali clienți din Europa, Nabucco este proiectul de referinţă din Coridorul Sudic. Consorțiul Nabucco continuă să colaboreze îndeaproape cu consorțiul Shah Deniz II și Conducta de Gaze Trans-Anatoliană (Trans-Anatolian Gas Pipeline – TANAP) și își menține convingerea că oferă cea mai bună soluție de a atrage noi surse de aprovizionare și de a le transporta către marile piețe europene de consum.