Autorităţile SUA pentru siguranţa traficului au cerut ajutorul specialiştilor agenţiei spaţiale americane (NASA) pentru a analiza dacă sistemul electronic de acceleraţie al maşinilor Toyota este cauza accelerării involuntare a acestora, a anunţat secretarul de stat pentru Transporturi, Ray LaHood.

Separat de investigaţia NASA, experţi ai Academiei Naţionale de Ştiinţe vor conduce un studiu, la nivelul întregii industrii auto, privind acceleraţia involuntară, a adăugat oficialul.

„Suntem decişi să clarificăm problema acceleraţiei involuntare”, a spus el.

Investigaţia autorităţii americane pntru siguranţa traficului, referitoare la acceleraţia maşinilor Toyota, a început după ce producătorul auto nipon a anunţat rechemarea a 8,5 milioane de autovehicule în ultimele şase luni din această cauză.

Nouă specialişti ai NASA vor contribui cu expertize în domeniile electronic, interferenţă electromagnetică, integritate software şi rezolvarea unor probleme complexe, potrivit oficialilor Departamentului Transporturilor.

Toyota a cerut, de asemenea, revizia sistemului de acceleraţie de către o companie independentă de consultanţă în inginerie, Exponent, iar rezultatele preliminare nu au evidenţiat probleme, a anunţat grupul nipon.

SURSA: Mediafax