Cu două săptămâni înainte de moartea sa, în 2018, fizicianul Stephen Hawking a lansat un avertisment înfiorător despre viitorul Pământului, iar acum NASA îi confirmă predicția printr-un anunț alarmant.
Predicția lui Stephen Hawking privind sfârșitul lumii s-ar putea adeveri, avertizează NASA
Agenția Spațială Americană (NASA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la potențialele amenințări existențiale la adresa planetei noastre, reluând avertismentele emise de Stephen Hawking. În Căutarea unui Pământ nou, Hawking a avertizat că, dacă umanitatea nu își schimbă cursul, până în 2600, se poate transforma ”într-o minge de foc masivă”.
El a atribuit această predicție terifiantă încălzirii globale, schimbărilor climatice și efectului de seră, considerați factorii principali ai posibilei dispariții a Pământului.
Hawking a pledat pentru expansiunea umanității dincolo de Pământ, crezând că stabilirea unor colonii pe alte planete ar putea fi esențială pentru asigurarea supraviețuirii pe termen lung a speciei noastre. Cu toate acestea, el a recunoscut că aceasta nu este o soluție pe termen scurt.
„Nu vom stabili colonii care se autosusțin în spațiu, cel puțin nu în următoarele sute de ani, așa că trebuie să fim foarte atenți în această perioadă”, spunea Hawking.
Preocupările lui s-au concentrat pe nevoia umanității de a lua măsuri, înainte de a fi prea târziu.
NASA a validat teoria lui Hawking, dar nu a oferit o dată specifică
Deși NASA a validat teoria lui Hawking, nu a oferit o dată specifică pentru planeta noastră. Cu toate acestea, experții NASA avertizează că, dacă consumul uman de energie continuă necontrolat, sfârșitul nostru ar putea fi mult mai devreme decât se aștepta, scrie The Mirror.
În ciuda acestor predicții, NASA rămâne concentrată pe programele sale de prevenire, menite să protejeze Pământul atât de amenințările terestre, cât și de cele extraterestre. Schimbările climatice reprezintă un pericol semnificativ pentru fauna sălbatică, multe specii urmând să dispară până în 2100.
NASA studiază în mod constant schimbările climatice
O hartă interactivă a New York-ului ilustrează „daunele” extinse pe care schimbările climatice le-ar putea provoca până la sfârșitul secolului. În ultimii ani, NASA a inițiat un nou program, care îi permite să identifice potențialele amenințări la adresa Pământului, precum impactul cu asteroizi, relatează Express US.
De asemenea, NASA studiază în mod constant schimbările climatice pentru a le atenua efectele și a aloca resurse pentru observarea Pământului. Avertismentul agenției spațiale vine după ce NASA a lansat un alt avertisment, conform căruia doi asteroizi giganți urmează să să ajungă în apropierea Pământului.
Potrivit Timesnow News, cele două bucăți de rocă de dimensiunea unui avion nu reprezintă nicio amenințare pentru locuitorii Pământului, în ciuda apropierii lor. Numit 2024 YA10, primul asteroid are un diametru de 20 de metri și se îndreaptă spre Pământ cu o viteză de 43.000 km/h.
S-a raportat că al doilea asteroid, 2024 BM1, este de fapt cu câțiva metri mai mare, cu un diametru de peste 21 de metri. Se raportează că roca spațială călătorește puțin mai lent decât prima, la 20.313 mph.
Potrivit agenției, nici 2024 YA10, nici 2024 BM1 nu îndeplinesc calificările de ”obiect potențial periculos” (PHO).
Potrivit NASA, pentru a fi un PHO, obiectul trebuie să depășească 150 de metri în diametru și să se afle la 24.606.299.213 de picioare de Pământ. Ambii asteroizi sunt mult mai mici și rămân la o distanță sigură, asigurându-se că nu există motive de îngrijorare.