Marea Britanie ar putea sa adopte euro in acelasi timp cu Romania, la fel Suedia si Danemarca. Romania, Bulgaria, poate chiar unele dintre fostele state iugoslave si Turcia ar putea adera la UE in urmatorii cinci ani. Intrarea unor tari in zona euro, indiferent daca vin din Est sau Vest, ar da nastere dupa 2010 unui spatiu economic urias, cu peste 500 de milioane de consumatori si un teritoriu comparabil cu cel Americii. Fiecare din aceste tari va trebui sa faca o serie de concesii in economie sau politica. Ca state nationale, cei ce compun sau cei ce vor intra in curand in UE ar fi avut un rol din ce in ce mai mic de jucat pe scena mondiala. Impreuna insa, alcatuiesc o zona ce se constituie ca a doua mare forta economica a lumii (cu un PIB de 7.000 miliarde USD anual fata de aproximativ 9.500 miliarde USD, cat este PIB-ul SUA). Ar fi astfel indeplinite doua dintre conditiile accederii la statutul de superputere, detinut, ca urmare a destramarii URSS, in exclusivitate de americani. si daca forta militara a viitoarei Uniuni va avea de asemenea un cuvant de spus in fata concurentilor de peste Ocean, vom asista la echilibrarea centrelor mondiale de putere.
Nasterea unui imperiu
12 decembrie 2002, 12:00
Ultima modificare în 12 decembrie 2002, 14:00
Marea Britanie ar putea sa adopte euro in acelasi timp cu Romania, la fel Suedia si Danemarca. Romania, Bulgaria, poate chiar unele dintre fostele state iugoslave si Turcia ar putea adera la UE in urmatorii cinci ani. Intrarea unor tari in zona euro, indiferent daca vin din Est sau Vest, ar da nastere dupa 2010 unui spatiu economic urias, cu peste 500 de milioane de consumatori si un teritoriu comparabil cu cel Americii. Fiecare din aceste tari va trebui sa faca o serie de concesii in economie s
Etichete: arhiva
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- UE a acordat Greciei exclusivitate pentru comercializarea branzei feta
- Legea nr. 589, din 29 octombrie 2002, privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 61/2002 pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 66/1996 privind reorganizarea Casei de Economii si Consemnatiuni din Romania in societate bancara pe actiuni.
- Stiri IT
- Ajustari fine ale cursurilor valutare
- Stiri
- Cercetare pe bani europeni
- Curier
- 10 ani
- Ordonanta de urgenta nr. 146, din 31 octombrie 2002, privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului.
- Ordinul nr. 1.433, din 30 septembrie 2002, privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania.