Nașul lui Dragnea Jr. continuă războiul cu cel mai bogat fermier din Bărăgan. Au ajuns în fața ICCJ
Sorin Paul Stănescu a făcut recurs împotriva deciziei civile nr. 230A din 10 martie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, recursul fiind admis de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) în cursul lunii noiembrie a acestui an.
De asemenea, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis și termenul de judecată a recursului, acesta urmând să aibă loc pe 3 februarie 2022, la ora 09:00.
Conflictul dintre Sorin Paul Stănescu și Ștefan Poienaru a izbucnit în urmă cu mai mulți ani, mărul discordiei fiind reprezentat de 8.540 de hectare de teren care aparțineau fostei ferme de stat Agrozootehnica Stelnica.
Hectarele au fost concesionate de la Agenția Domeniilor Statului (ADS) și disputate de firma Vitifam SRL (a lui Ștefan Poienaru) și de firma A&S International (a lui Sorin Paul Stănescu). Din acel moment, cei doi oameni de afaceri au participat la zice de procese diferite, notează justnews.ro.
În procesul aflat în prezent pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), nașul de cununie a lui Dragnea Jr. cere obligarea lui Ștefan Poienaru și, separat, a companiei acestuia, să plătească suma de 6.642.900 lei, respectiv 1.500.000 euro, drept daune morale.
De asemenea, Sorin Paul Stănescu mai cere și plata sumei de 25.894,02 lei, respectiv 5.847,81 euro, drept daune materiale.
Amintim că în martie 2020, Curtea de Apel București a respins apelurile formulate de cei doi ca fiind nefondate.
Cine sunt cei doi oameni de afaceri
Sorin Paul Stănescu a devenit nașul de cununie al fiului lui Liviu Dragnea în august 2018. Acesta controlează firme precum A&S International 2000, Institutul Pasteur și Farmavet.
De cealaltă parte, Ștefan Poienaru este fondatorul Agrofam Fetești, o firmă înființată la începutul anilor 90. De atunci, afacerile au fost diversificate, scrie sursa anterior citată.
Ștefan Poienaru este considerat cel mai bogat fermier din Bărăgan nu numai pentru faptul că a cultivat zeci de mii de hectare de terenuri agricole, dar s-a implicat și în alte activități precum creșterea animalelor, deschiderea unui abator, plantarea viței de vie și chiar a lansat și comercializat un nou tip de vin.