Natalia Intotero, despre declarațiile lui David Popovici

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a fost întrebată despre condițiile în care se antrenează David Popovici, la bazinul Lia Manoliu, și despre posibilitatea îmbunătățirii acestora în viitor.

”Sunt ministru al Tineretului, dar nu sunt preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, în subordinea căreia să află această component. Cu toate acestea, da, trebuie găsite soluţii pentru a se investi mai mult în activitatea sportului de performanţă”, a declarat ea, precizând că a ascultat declaraţia lui David Popovici.

Oficialul a adăugat că ”aşa cum premierul s-a implicat după calificarea naţionalei de fotbal, pentru a identifica soluţii pentru acest sport, este convinsă că, după încheierea acestor campionate, printr-o discuţie aplicată între colegi, trebuie identificate soluţii astfel încât sportivii de performanţă să beneficieze de o susţinere adecvată”.

Întrebată dacă David Popovici, dublu medaliat la Jocurile Olimpice de la Paris, va avea un bazin nou în care să se antreneze, Natalia Intotero a răspuns:

”Eu sper să beneficieze de condiţii mai bune decât cele pe care le-a avut până în momentul de faţă”.

David Popovici
SURSA FOTO: Facebook, COSR – Cristian Nistor

David Popovici a criticat condițiile de antrenament de la Lia Manoliu

David Popovici a afirmat, miercuri seară, că speră ca medaliile sale de aur și bronz obținute la Jocurile Olimpice de la Paris să genereze investiții mai mari în sălile de sport, menționând că „există promisiuni de atâta timp”.

Înotătorul a subliniat că nu este normal să se confrunte cu dificultăți de respirație în timpul antrenamentelor desfășurate în bazinul Complexului „Lia Manoliu” în timpul iernii, când acesta este acoperit cu un balon.

„Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. Pentru că fără sport nu prea avem cum să evoluăm atât de mult. Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, dar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării. Şi nu este de ajuns doar să vorbesc despre asta, pentru că sunt în lumina reflectoarelor şi toată lumea mă ascultă, pentru că oamenii de la conducere ştiu treaba asta, ci trebuie să punem şi presiune.

OK, e campion olimpic, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, dar eu în timpul iernii, când e frig, la ‘Lia Manoliu’ se pune un balon în care în trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm, pentru că acela e bazinul din interior de la ‘Lia Manoliu’… Sunt promisiuni de atâta timp, de atâţia ani, cum e şi cu patinoarul acela, cum sunt şi alte bazine, şi alte arene. Avem destule stadioane, dar bazine, săli pentru sporturi mai greu”, a spus el, potrivit Agerpres.

Dublul medaliat de la Paris a accentuat că România trebuie să investească mai inteligent în sport pentru a putea forma un lot mai numeros la Jocurile Olimpice.

„Şi mi-ar plăcea să avem mai mulţi calificaţi la Jocurile Olimpice în primul rând. Să avem mai mulţi sportivi, după care finalişti olimpici, medaliaţi, cine ştie. Acum am venit trei oameni calificaţi la Jocurile Olimpice cu înotul. Mă uit şi sunt cumva invidios pe delegaţiile ţărilor care au mai puţin locuitori decât noi şi sunt o tonă de inşi. Mi-ar plăcea şi mie, ne-ar plăcea tuturor. De ce să nu avem mai mulţi olimpici?

Ar trebui investit mai mult în sport şi investit cu cap, chiar trebuie să facem ceva şi eu îmi voi face partea. Nu ştiu în momentul ăsta ce înseamnă asta, dar voi avea tot timpul să mă gândesc şi asta este o misiune mult mai importantă pentru mine şi pentru sport, decât să înot patru lungimi de bazin şi să bag mâna în faţă şi să iau aur. Da, e impresionant, tare, ne-am distrat, ne-am bucurat, dar nu e vorba despre asta. Este vorba despre a face o diferenţă şi eu voi face tot posibilul”, a precizat acesta.

Miercuri seară, pe 31 iulie, David Popovici a câștigat medalia de bronz la proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris. Medalia de aur a fost câștigată de chinezul Zhanle Pan.

Finala a fost cea mai rapidă din istorie, cu Pan stabilind un nou record personal de 46,40 secunde, îmbunătățindu-și propria performanță de 46,80 secunde. Medalia de argint a fost câștigată de fostul campion olimpic australian Kyle Chalmers, cu un timp de 47,48 secunde, iar David Popovici a încheiat pe locul trei cu 47,49 secunde.