Natalia Intotero a vorbit despre posibilitatea de a se desființa Ministerul Familiei, ea a dat drept exemplu fostul Minister al Românilor de Pretutindeni. Acesta avea 64 de angajați și a fost desființat după ieșirea PSD de la guvernare din 2019. În loc său, au fost create două departamente cu câte 100 de locuri.

„Păi acum vreau să vă spun că în 1989 poporul român s-a luptat pentru a trăi în libertate, în democrație, pentru a putea să ne exprimăm liber. Este dreptul fiecărui cetățean să se exprime cum crede dânsul de cuviință.

În altă ordine de idei, vreau să vă spun că în cadrul coaliției, nivel guvernamental, lucrurile funcționează, deci mă refer strict la colegii de guvern, lucrurile funcționează foarte bine. Nu există atacuri, nu există jigniri”, a spus ea, referindu-se la intenția PNL de a desființa Ministerul Familiei.

Exemplul desființării Ministerului Românilor de Pretutindeni

Natalia Intotero a amintit că, în 2019, când a plecat de la guvernare, la vremea respectivă era ministru la Românii de Pretutindeni, era acest minister.

„PSD n-a fost niciodată votat și susținut atât de mult precum alte partide care fost la guvernare de cei din diaspora. După ce am plecat noi de la guvernare, au desființat Ministerul Românilor de Pretutindeni”, a spus ea.

Aceasta a atras atenția că ministerul în cauză avea 64 de angajați. În schimb, au fost înființate două departamente. Unul este Departamentul pentru Republica Moldova. Altul, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

„Au dat fiecărui departament câte 100 de locuri, adică au închis un minister cu 64 de locuri și au făcut două departamente care aveau 200 de locuri de muncă. Despre ce economie vorbim?”, a adăugat Natalia Intotero.

Natalia Intotero, despre situația din centrele de copii

Ea a vorbit și despre situația din centrele de copii. Acesta i-a îndemnat pe angajații din domeniu să trateze fiecare tânăr instituționalizat ca pe „un membru din familiile lor”.

„În primul rând, este nevoie de o muncă în echipă și, în egală măsură, cei care au ales să muncească în acest domeniu trebuie să înțeleagă că este un domeniu delicat.

Nimeni nu i-a obligat să aleagă acest domeniu, dar, dacă l-au ales, trebuie să fie atenți, trebuie să fie extrem de implicați, să spun așa, și să trateze fiecare copil, fiecare tânăr instituționalizat, așa cum ar fi un membru din familiile lor”, a comentat șefa Ministerului Familiei.

Situația delicată de la Suceava și profesionalismul instituțiilor

Ea a susținut că la Suceava a fost o situație delicată. Cu toate acestea, ea a ținut să felicite profesionalismul instituțiilor abilitate. În opinia sa, au dovedit încă o dată că, atunci când este vorba de siguranța, de viața cetățenilor, a tinerilor, știu să fie profesioniști, știu să se implice cu profesionalism.

„La Suceava, ce s-a întâmplat? Persoanele care au maltratat acei tineri cu probleme de sănătate au fost arestate și cred că așa ar trebui să se întâmple cu orice altă persoană care încearcă să jignească, care încearcă să atenteze asupra stării de siguranță, care încearcă să ia, până la urmă, viața semenului nostru.

Nimeni nu poate să se atingă de viața unui copil, de viața unui adult – dimpotrivă, este un domeniu delicat”, a adăugat ea.