Comandamentul Aerian Aliat al NATO anunță că a trimis mai multe avioane de luptă pentru a intercepta avioanele rusești aflate în apropierea spațiului aerian al Alianței.
NATO a interceptat avioane rusești în Marea Neagră și în marea Baltică
Alianța Nord Atlantică a trimis, săptămâna aceasta, mai multe avioane de luptă pentru a intercepta avioanele rusești aflate în apropierea spațiului aerian al NATO. De asemenea, Alianța Atlanticului de Nord mai spune că interceptările au avut loc în Marea Baltică și în Marea Neagră.
Comandamentul Aerian Aliat al NATO mai arată că radarele NATO au urmărit mai multe aeronave neidentificate asupra Mării Baltice și a Mării Negre începând de marți. De asemenea, Comandamentul Aerian Aliat al NATO mai arată că ”aeronavele rusești deseori nu transmit un cod transponder care să indice poziția și altitudinea lor, nu depun un plan de zbor sau nu comunică”.
Comunicatul citat de CNN mai arată că în regiunea baltică au fost folosite avioane din Polonia, Danemarca, Franța și Spania, în timp ce în regiunea Mării Negre s-au folosit avioane din România și Marea Britanie.
NATO a precizat că avioanele rusești nu au intrat niciodată în spațiul aerian al alianței, iar „interceptările au fost efectuate într-un mod sigur și de rutină”.
NATO: Războiul ar putea dura luni sau chiar ani
Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a spus recent că aceasta este pregătită să ofere asistență pe termen lung Ucrainei în conflictul militar cu Rusia.
Declarația lui Jens Stoltenberg a fost făcută în contextul în care numeroase state din cadrul NATO oferă asistenţă militară Ucrainei în conflictul cu Rusia, izbucnit pe 24 februarie, potrivit BBC.
„Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Există în mod categoric posibilitatea ca acest război să dureze luni sau chiar ani”, a declarat Ssecretarul general al Alianței Nord-Atlanticeg (NATO), cu ocazia unei reuniuni a tinerilor.
Jens Stoltenberg a precizat că statele membre ale NATO, care s-au reunit zilele trecute în Baza militară americană Ramstein din Germania, se pregătesc să ofere Ucrainei armament standard.
Informațiile transmise anterior de Jens Stoltenberg
Finlanda şi Suedia vor putea să adere la NATO rapid, dacă ele decid să solicite statutul de membru al Alianţei Nord-Atlantice, a afirmat joi, 28 aprilie, secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.
„Dacă ele decid să solicite, Finlanda şi Suedia vor fi primite cu căldură şi mă aştept ca procesul să se desfăşoare rapid”, a declarat Stoltenberg la Bruxelles, unde a avut joi dimineaţă o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.