Jens Stoltenberg, secretarul general al Alinaței Nord-Atlantice, a promis că NATO va continua să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie pentru ca Vladimir Putin, cel care a trimis trupele ruse în Ucraina începând cu 24 februarie, să nu poată câștiga acest război.

Victoria lui Putin în Ucraina este inadmisibilă!

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că alianța nu va admite victoria lui Vladimir Putin față de Ucraina, pentru că o astfel de înfrângere ar fi un semnal pentru toți conducătorii autoritari din lume.

„Suntem gata să sprijinim Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Nu îl putem lăsa pe președintele Putin să câștige. Pentru că atunci președintele Putin va decide că își poate atinge obiectivele cu ajutorul forței militare. Iar această lecție va fi învățată nu doar de el, ci de toți conducătorii autoritari din lume”, a declarat secretarul Stoltenberg, citat de publicația meduza.io.

Reușitele militare ale ucrainenilor semnalează faptul că Putin pierde teren în fața Ucrainei

Mai mult decât atât, Stoltenberg a mai adăugat că majoritatea războaielor se încheie la masa negocierilor. Prin urmare, NATO va continua să sprijine Ucraina din punct de vedere al resurselor militare, pentru ca această să beneficieze de resursele necesare pentru a pune capăt acestui război prin propriile mijloace.

În plus, șeful NATO a atras atenția asupra reușitelor militare ale forțelor armate ucrainene, pe care aceștia le-au obținut deja. Oficialul a mai spus că atacurile fără discernamânt ale armatei ruse asupra regiunilor ucrainene sunt un semn că Vladimir Putin pierde teren și resurse pe câmpul de luptă.

Separat, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a remarcat „retorica nucleară periculoasă” a șefului statului rus și a subliniat încă o dată că NATO respinge cu fermitate acuzațiile Federației Ruse potrivit cărora Ucraina se pregătește să lanseze o „bombă murdară”.

Ucraina a semnat cererea de aderare la NATO!

După o serie de lupte grele dintre cele două părți beligerante luna trecută, Vladimir Putin a decretat mobilizarea a 300.000 de rezerviști ruși cu scopul de a-i trimite să lupte în Ucraina. Ulterior, după ce a a validat rezultatele referendumurilor în patru regiuni ucrainene (Donețk, Lugansk, erson și Zaporojie) și le-a anexat unilateral la Federația Rusă, Ucraina a semnat cererea de aderare la NATO care a fost salutată de către Alianța Nord-Atlatică.