Mai mult, președintele Alexandrion Grup, cel mai mare producător de băuturi alcoolice de pe piața locală, susține că atunci când autoritățile vin cu modificări ale Codului fiscal fac mai mult rău decât bine.
"Sectorul nostru nu este deloc tratat din toate punctele de vedere, mai mult de fiecare dată când autoritățile intervin fac mai mult rău decât bine", a spus Salameh.
Citiți și: CONFERINȚA CAPITAL Daniel Constantin: "România are nevoie de un nou acord cu FMI"
“Pentru noi, cei din sectorul băuturilor alcoolice, această reducerea a TVA nu ne-a ajutat cu nimic, dimpotrivă ne-a creat și probleme”, a spus președintele Alexandrion Grup, precizând că mai nou berea este aliment dacă este pusă în pahar sau draft și are TVA de 9%, iar dacă e în sticlă e considerată alcool, adică se aplică TVA de 24%.
El a citat un studiu realizat de Marea Britanie, potrivit căruia România a depășit Germania în ceea ce privește consumul de bere. "I-am depășit și pe germani, care au un consum pe cap de locuitor de 118 lei, la noi, consumul este de 133 de litri", a spus președintele Alexandrion Grup.
Citiți și: CONFERINȚA CAPITAL "Taxe mici = Afaceri prospere": Ce spun oamenii de afaceri despre reducerea TVA
Fondatorul Distileriile Alexandrion a tras un semnal de alarmă în cadrul conferinței organizate de Capital precizând că evaziunea fiscală în domeniu a depășit 90%.
"Acest sector ar trebui luat în serios. Este ultimul strigăt. Acum cred că mai suntem 4 sau cinci fabrici.
Evaziunea este de 90% și nu se ia nicio măsură", a spus Salameh, adăugând că "în România, taxele nu sunt mari, taxele nu au logică".
"Mi-am dorit tare mult de la acest Cod fiscal să avem impozitul pe dividende scăzut la 5%. Asta ar fi ajutat și scotea din evaziune fiscală zeci de mii de firme", a mai spus pre;edintele Alexandrion.