O adevărată bombă cu ceas pentru sănătatea inimii o reprezintă alimentele procesate, potrivit Shefinds. Carnea procesată este boală, curată potrivit medicilor.
Majoritatea alimentelor procesate conține cantități excesive de zahăr adăugate în procesul de preparare, iar dietele bogate în zahăr au o legătură directă cu riscul crescut de boli de inimă. Există totuși unele care sunt mai nocive decât altele?
Răspunsul îl dau medicii, care trag un nou semnal de alarmă privind greșelile majore din alimentație care au legătură cu sănătatea inimii.
În fruntea listei alimentelor care pot crește riscul de evenimente cardiovasculare
Potrivit medicului cardiolog Raed Bargout, carnea procesată este una dintre cele mai periculoase, toate cercetările ultimilor ani confirmând acest lucru.
„Carnea procesată se află în fruntea listei alimentelor care pot crește riscul de evenimente cardiovasculare, inclusiv atacuri de cord și accident vascular cerebral”, a declarat medicul. „Dacă vă place să faceți sandvișuri, alegeți mai curând pieptul de curcan sau de pui între feliile de pâine”, adaugă acesta.
Cresc cu 70% riscul de boli cardiace și cu 11% riscul de cancer
Aproximativ 160 de grame pe zi, echivalentul a doi cârnați și o felie de șuncă, cresc cu 70% riscul de boli cardiace și cu 11% riscul de cancer.
Caitlin Policastro, asistentă la Centrul de Medicină Inovatoare din New York, spune că un consum prea mare de carne de porc intră în categoria factori de risc.
„Pe lângă faptul că e plină de grăsimi saturate, ceea ce duce la probleme cardiovasculare, colesterol ridicat, creștere în greutate și multe altele, carnea de porc conține doze mari de antibiotice”, spune ea.
O felie de șuncă poate conține aproape 20% din limita zilnică de sodiu
În plus, specialitățile din carne de porc de pe rafturile din magazine sunt de obicei și foarte bogate în sodiu. „O felie de șuncă poate conține aproape 20% din limita zilnică de sodiu recomandată pentru adulți”, avertizează Policastro.
Deși este un mineral necesar, în cantități mari, sodiul poate fi dăunător. Excesul de sodiu în alimentație poate duce la hipertensiune arterială, unul dintre cele mai mari riscuri pentru bolile de inimă și accident vascular cerebral. Una peste alta, spun experții, ar trebui să evităm carnea procesată, în special carnea de vită, deoarece poate avea efecte periculoase asupra sănătății inimii.