Medicul Marcel André Henri Félix Petiot a fost condamnat pentru mai multe crime după descoperirea rămășițelor a 23 de persoane în subsolul casei sale din Paris în timpul celui de-al doilea război mondial.
Este suspectat de uciderea a aproximativ 60 de victime, deși numărul adevărat rămâne necunoscut.
La vârsta de 11 ani, Petiot a tras pistolul tatălui său în sala de clasă și a i-a propus unei college o partidă de sex.
A fost supus unei evaluări psihiatrice și s-a renunțat la acuzații atunci când s-a descoperit că are o boală mintală.
Un psihiatru a confirmat boala mintală a lui Petiot la 26 martie 1914. După ce a fost exmatriculat de multe ori, și-a terminat studiile într-o școală specială din Paris în iulie 1915.
S-a oferit voluntar în armata franceză în Primul Război Mondial, intrând în serviciu în ianuarie 1916.
A fost rănit și gazat în timpul celei de-a doua bătălii de pe Aisne.
Petiot a fost trimis în diferite case de odihnă, unde a fost arestat pentru furtul de pături ale armatei, morfină și alte provizii, precum și portofele, fotografii și scrisori.
Internat într-un spital de psihiatrie din Fleury-les-Aubrais, a fost diagnosticat din nou cu diferite boli mintale, dar a fost returnat pe front în iunie 1918.
Trei săptămâni mai târziu s-a rănit la picior cu o grenadă. A fost suficient pentru a fi lăsat la vatră cu o pensie de invaliditate.
Cariera medicală și politică
După război, Petiot a intrat în programul de educație accelerată destinat veteranilor de război, a terminat facultatea de medicină în opt luni și a devenit stagiar la spitalul de boli psihice din Évreux.
Și-a luat diploma de medicină în decembrie 1921 și s-a mutat la Villeneuve-sur-Yonne, unde era plătit pentru serviciile sale atât de pacienți, cât și din fondurile guvernamentale de asistență medicală.
În acest moment, Petiot era deja dependent de narcotice.
În timp ce lucra la Villeneuve-sur-Yonne, și-a câștigat reputația pentru practicile medicale dubioase, cum ar fi furnizarea de substanțe stupefiante și efectuarea de avorturi ilegale, precum și pentru furturi mărunte.
Prima victimă a lui Petiot ar fi putut fi Louise Delaveau, fiica unui pacient în vârstă, cu care Petiot a avut o aventură în 1926.
Delaveau a dispărut în mai acel an, iar vecinii au spus mai târziu că l-au văzut pe Petiot încărcând un bagaj în mașina sa.
Poliția a investigat, dar în cele din urmă a clasat cazul ca o fugă.
În același an, Petiot a candidat la funcția de primar al orașului Villeneuve-sur-Yonne și a angajat pe cineva pentru a întrerupe o dezbatere politică cu adversarul său.
A câștigat și, în timp ce era în funcție, a delapidat fondurile orașului.
Citește toată POVESTEA pe Evenimentul istoric