„Guvernul de uniune naţională e o soluţie în momentul de faţă. Depinde numai de noi să facem astfel încât banii Fondului să vină în România”, a afirmat Liviu Negoiţă, care spune că îşi asumă programul de guvernare depus deja la Parlament de Lucian Croitoru.

Premierul desemnat Liviu Negpoiţă a invitat la Guvern, la ora 17:00, reprezentanţii partidelor parlamentare pentru discuţii privitoare la formarea unui cabinet politic de uniune naţională. „Sper ca atât eu, ca premier desemnat, cât şi reprezentanţii partidelor politice să putem intra într-o logică normală, care să asigure ieşirea României din criză”, spune Liviu Negoiţă. „Oferta mea este un guvern politic: nu putem să facem politică şi să candidăm, iar când ţării îi este greu să apelăm la specialişti, dar nu exclud nici prezenţa unor tehnocraţi în cabinet”, afirmă premierul desemnat.

Dacă un guvern de uniune naţională nu va fi acceptat de partidele politice, Negoiţă va propune o variantă de guvern majoritar, iar dacă nici această soluţie nu va merge, atunci va susţine un guvern exclusiv PDL.

„Programul de guvernare este deja scris şi trimis în Parlament, mi-l înşusesc. Este vorba despre programul de guvernare al lui Lucian Croitoru şi este acelaşi care a fost asumat şi de alte forţe politice când au fost la guvernare”, a menţionat Negoiţă.

Oficiali PNL au declarat deja că nu vor merge la discuţiile cu premierul desemnat.