"Carpatica, sub regimul de supraveghere şi de conducere temporară de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor merge foarte bine, se face curăţenie, se reinterpretează un registru sau operaţiuni pe care le-au făcut ei, care să conducă la o sănătate financiară sporită. Aşteptăm evaluarea de la consultantul Deloitte, pe care o vom avea probabil spre sfârşitul acestei luni. În legătură cu următoarele măsuri de redresare, o să anunţăm probabil în luna iulie", a explicat Mişu Negriţoiu.
El a precizat că la nivelul ASF au fost discuţii cu privire la Carpatica şi cu alţi investitori, în afara International Insurance Consortium (IIC), care si-a exprimat, deja, public, intenţia de a investi în societatea din Sibiu, însă care este mai degrabă din partea persoanelor fizice decât ale persoanelor juridice.
"Probabil săptămâna viitoare vom lua o decizie în legătură cu un dosar pe care îl avem (cu IIC – n.r.) şi, în acelaşi timp, am mai deschis posibilitatea şi pentru alţi investitori (de a investi în Carpatica – n.r.). Am avut de curând discuţii la Bucureşti cu alţi investitori interesaţi, care se uită şi la Carpatica", a mai spus şeful ASF.
Potrivit acestuia, investitorii menţionaţi sunt străini, însă nu a oferit mai multe detalii despre aceştia, motivând că aşteaptă conturarea discuţiilor.
ASF a anunţat la finalul lunii ianuarie 2016 că a decis aplicarea măsurilor de rezoluţie în cazul societăţii de asigurări Carpatica Asig, ceea ce presupune preluarea companiei de către autoritate în vederea redresării, respectiv vânzării. Prin mecanismul de rezoluţie se doreşte o intervenţie a autorităţii în cazul în care o companie de asigurare nu poate îndeplini cerinţele legale, înainte de a intra în faliment.
SURSA: Agerpres