La sfârşitul lunii viitoare vor fi demarate lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional „George Enescu” din Bacău, de către compania BlueAero, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache.

Contractul de concesiune cu Aeroportul Bacău a intrat în vigoare pe 27 ianuarie, iar lucrările, care presupun în total o investiţie de 45 de milioane de euro, se vor desfăşura pe o perioadă de 30 de luni. În prima fază va fi extinsă platforma şi se va reconstrui pista.

„Am demarat măsurile pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie şi sperăm să începem lucrările la sfârşitul lui martie, când vom efectua lucrări de extindere a platformei, precum şi de demolare şi reconstrucţie a pistei, cu o suprafaţă de 7.000 metri pătraţi. Investiţia se ridică la 20 milioane euro”, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă, Răzvan Rizea, administrator BlueAero, firmă care va derula programul de investiţii şi va opera aeroportul pe perioada concesiunii.

Blue Aero face parte din grupul de firme controlat de Nelu Iordache, care mai include operatorul aerian low-cost Blue Air şi compania de construcţii Romstrade.

Tot la Bacău urmează a fi construit un nou terminal, cu o capacitate minimă de 450 de pasageri pe oră, vor fi modernizate căile de rulare, va fi consolidată reţeaua de drumuri interne şi va fi amenajată o parcare de 6.500 metri pătraţi.

Directorul general al Blue Air, Adrian Ionaşcu, a precizat că, în 2009, compania a înregistrat pe aeroportul din Bacău 250.000 de pasageri, iar pentru 2010 se aşteaptă la o creştere de 20%, la peste 300.000 de călători.El a menţionat că Aeroportul Bacău poartă în prezent negocieri cu operatorii aerieni Carpatair şi Tarom, care sunt interesaţi să opereze de pe acest aeroport.

SURSA: Mediafax