Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face un apel către totți părinții: să respecte regulile de igienă, când își trimit copiii la instituțiile de învățământ. Tătaru a arătat că are un copil de 10 ani care va merge la școală.
Cu mai puțin de o lună înainte de începutul școlii, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că fiul său va merge va merge la școală, în septembrie. Ministrul face însă apel către părinți: să respecte regulile de igienă, când își trimit copiii la instituțiile de învățământ.
”Am și eu un copil de 10 ani care va merge la școală din septembrie, în condițiile respectării acelor reguli. Recomand acestor părinți să respecte regulile de igienă, să respecte precauțiile universale în și precauțiile în cadrul acestei pandemii”, a spus Tătaru, conform digi24.ro.
A încurcat valurile
În context, trebuie precizat că ministrul Sănătății a fost oarecum confuz în declarații în ceea ce privește valul pandemiei și nu prea este clar din declarațiile acestuia dacă România este în valul unu sau doi.
Astfel, Nelu Tătaru consideră că a doua parte a valului pandemiei a fost mult mai agresivă, iar în contextul unui număr tot mai mare de îmbolnăviri, secțiile de terapie intensivă au de suferit de pe urma unei încărcări tot mai mari.
”Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val. În condițiile în care avem un număr mare de cazuri, avem și o adresabilitate și o încărcare pe terapie intensivă.
Chestiunea asimptomaticilor
Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat: am plecat cu un număr limitat de paturi bine dotate, acum avem 1.034 paturi complet utilate, 473 cazuri la ATI. Este momentul pe care-l putem gestiona, dar nu lăsăm doar în baza corpului medical”, a spus marți ministrul Sănătății.
Tătaru a mai vorbit și despre asimptomaticii care refuzau internarea, dar acum refuză externarea după ce văd evoluția bolii.
Întrebat despre raportarea doar a deceselor la nivel național în bilanțurile Grupului de Comunicare Strategică, ministrul a răspuns că ”la decese raportăm la nivel național, pentru că avem o confidențialitate pe care trebuie să o păstrăm” și că aceste informații vin de la nivel local.