UPDATE Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită. Audieri la DNA Iași. Decizia lui Nicolae Ciucă

Nelu Tătaru

SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, este acuzat de procurorii DNA de luare de mită. Medicul ar fi luat mită de la pacienți în peste 100 de situații. Acesta va fi dus în audieri la DNA Iași.

UPDATE

Liberalii vor lua astăzi, 10 octombrie, o decizie cu privire la Nelu Tătaru, în şedinţa Biroului Politic Naţional.

„Ca de fiecare dată PNL va respecta prevederile statutului şi va lua măsuri în consecinţă. Avem şedinţa BPN acum şi vom anunţa măsurile imediat după ce se termină”, a explicat Nicolae Ciucă înainte de şedinţă.

„Vom lua măsuri în BPN, acum”, a mai precizat liderul PNL, întrebat de jurnalişti dacă îi va cere fostului ministru al Sănătăţii să se retragă.

Surse politice precizează că, în şedinţa de astăzi, se va face propunerea de retragere a lui Nelu Tătaru din toate funcţiile politice pe care le deţine. Mai mult, nu va mai candida la alegerile parlamentare din partea PNL Vaslui.

Ştirea iniţială

Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, este acuzat de procurorii DNA de luare de mită din partea pacienților.

Potrivit surselor G4Media, în dosar ar exista mai multe înregistrări video care îl surprind pe acesta în timp ce ar fi primit mită.

Medicul ar fi acceptat sume mici de bani, iar în cadrul cercetării sunt incluse peste 100 de acte materiale.

În prezent, se desfășoară mai multe percheziții în acest caz. Nelu Tătaru a fost preluat de procurori și se îndreaptă spre DNA Iași pentru a fi audiat.

Nelu Tătaru, în vârstă de 52 de ani, a fost numit ministru al Sănătății pe 26 martie 2020, funcție pe care a deținut-o până pe 23 decembrie 2020. În calitate de ministru, a implementat măsuri pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

A fost ales senator în legislatura 2012-2016 pe listele Partidului Național Liberal (PNL). Din 2017, ocupă funcția de președinte al organizației PNL Vaslui, iar în decembrie 2019 a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Fostul ministru a postat pe Facebook în urmă cu câteva zile

Acum câteva zile, Nelu Tătaru a scris pe pagina sa de Facebook despre actul medical bazat pe mită.

„Nelu, tu pentru ce muncești atât la spital?”, mă întreabă o cunoștință.
„Pentru pacienți”, îi răspund.
„Cum, nu pentru bani?”, mă întreabă.
„NU”, i-am raspuns.

În multe domenii de activitate, mulți oameni muncesc doar pentru partea financiară sau recunoaștere. Alții, la fel de mulți, muncesc pentru că le place ceea ce fac.
Unii, nu știu câți, merg la muncă pentru că le place să răspundă la provocări, unele chiar riscante. Eu fac tot ce îmi stă în putință pentru viața și sănătatea pacienților mei! Aceasta este misiunea mea!”

Așadar, cei care aveți bucuria de a face în fiecare zi câte ceva bun vă spun că vă admir pentru ceea ce faceți”.

Între timp, fostul ministru a şters postarea respectivă de pe pagina sa.

Medicul urma era primul pe lista pentru alegerile parlamentare

Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, a fost desemnat să ocupe primul loc pe lista candidaților pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din decembrie.

„La alegerile parlamentare ne dorim să menţinem cel puţin scorul obţinut la locale. Ştim că niciun scrutin nu seamănă cu altul.

De exemplu, în anul 2020 la locale am obţinut 35,5%, iar în decurs de câteva luni am ajuns la un rezultat de 21,7% la alegerile generale. Ne vom mobiliza astfel încât să obţinem un rezultat bun”, a spus el la începutul lunii septembrie.

La alegerile locale din luna iunie, PNL Vaslui a obținut 23,03% din voturi la nivel județean. Nelu Tătaru, care a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, s-a clasat pe locul al doilea, cu un rezultat de 25,26%, distanțându-se considerabil de social-democratul Ciprian Trifan, care a câștigat alegerile cu un procent de 45,72%.

În cadrul scrutinului din 2020 pentru alegerea reprezentanților în legislativ, PNL Vaslui a obținut un mandat plin la Camera Deputaților prin Nelu Tătaru, precum și un mandat de senator și unul de deputat în urma redistribuirii voturilor.