România urmează să primească 600 de flacoane de Remdesivir, medicamnetul folosit în tratarea COVID-19, a spus astăzi, la Iași, ministrul sănătății, Nelu Tătaru.
Medicamentul este folosit doar în cadrul unui studiu și va fi distribuit doar clinicilor incluse în program, a arătat Tătaru.
”După cum știți, Remdesivirul a venit printr-un studiu, am avut 640 de flacoane, venite în două serii, s-au repartizat către spitalele ce aveau sector sau specialiști de boli infecțioase, care puteau urmărit.
”Trump a impus ca producția să rămână în SUA”
Acel studiu a avut acea cantitate, urmează să mai primim o cantitate de 600 de flacoane, dar la nivelul SUA, președintele Trump a impus oarecum ca toată producția să rămână în SUA”, a declarat Nelu Tătaru.
Ministrul Sănătății a mai subliniat că România se află pe lista UE cu țările care au solicitat un viitor vaccin împotriva SARS-CoV-2.
Situația privind evoluția pandemiei de coronavirus în România este în acest moment una dintre cele mai tensionate din Europa, în condițiile în care vidul legislativ, bâlbele autorităților și nerespectarea unor minime reguli de distanțare socială din partea unei însemnate părți a populației au făcut ca numărul noilor infectări zilnice să treacă de 1.000.
”România sperie țările europene”
România riscă să devină Brazilia Europei în ce privește numărul de contaminări pe zi cu noul coronavirus și sperie acum toate țările bătrânului continent, a scris cotidianul Il Messaggero din Italia.
Deși are un număr-record de infectări cu coronavirus, nu a declarat încă izolarea populației la domiciliu, comentează și La Republica, într-o întreagă pagină de ziar.
Până vineri, 24 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 42.394 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
25.349 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.918 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.119 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Foto: INQUAM / Octav Ganea