Nelu Tătaru rămâne fără imunitate după votul colegilor deputaţi

Camera Deputaților a votat, luni, pentru ridicarea imunității fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, la cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Din totalul de voturi, 177 au fost „pentru”, 12 voturi au fost „împotrivă”, iar o persoană s-a abținut. Votul a fost secret și s-a desfășurat folosind bile. Nelu Tătaru nu a fost prezent la această ședință.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a trimis această cerere vineri, după ce a primit-o de la DNA prin procurorul general.

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (SURSA FOTO: Facebook, Alina Gorghiu)

Comisia Juridică a aprobat luni, în unanimitate, raportul care recomandă ridicarea imunității lui Nelu Tătaru. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că partidul său va vota în favoarea acestei cereri, însă deputații PSD nu au fost prezenți la vot.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu)

De asemenea, vicepreședintele PNL a declarat că liberalii vor vota și ei pentru ridicarea imunității.

Ancheta DNA

El a fost pus sub anchetă penală, joi de către procurorii DNA (Direcția Națională Anticorupție). Este cercetat pentru că ar fi luat mită de 57 de ori.

Conform DNA, între 3 aprilie 2024 și 12 iulie 2024, când era medic specialist la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși, Nelu Tătaru ar fi primit bani (între 100 și 500 de lei) și alimente de la 45 de pacienți sau rudele lor. Acestea ar fi fost date pentru diverse servicii medicale, cum ar fi operații, consultații sau eliberarea de rețete. În acest caz mai sunt cercetate și alte 27 de persoane, suspectate că i-ar fi dat mită.

„În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal <Dimitrie Castroian> Huși, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale.

În cauză se mai efectuează urmărirea penală și privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, arăta DNA.