Chestionat cu privire la un articol apărut în ediţia de luni a săptămânalului german Der Spiegel, potrivit căruia Qatarul intenţionează să achiziţioneze 200 de tancuri de luptă Leopard 2 din Germania pentru un cost total de circa 2 miliarde de euro, Streiter a răspuns: "am înţeles că ei (responsabili din Qatar) şi-au exprimat interesul".

Conform jurnalului, o delegaţie a grupului german de apărare Krauss-Maffei Wegmann s-a deplasat deja în Qatar pentru a discuta despre un eventual contract.

AFP aminteşte că la începutul lunii iulie presa germană a scris despre vânzarea iminentă a 200 de tancuri de luptă Leopard 2 către Arabia Saudită, fără ca informaţia să fie confimată de partea germană.

Acele informaţii au declanşat o polemică condusă de opoziţie, dar şi de anumiţi membri ai formaţiunii conservatoare a cancelarului Angela Merkel, care au văzut în aceasta o încălcare a politicii obişnuite a Germaniei, care nu vinde armament greu unor dictaturi şi, mai mult, într-o regiune a Golfului deja instabilă.
Sursa: Agerpres