"În ceea ce priveşte filiala din Germania, cifrele rezervărilor pentru vacanţe în Grecia au scăzut cu 30% faţă de anul trecut, în perioada dinaintea sezonului estival", a declarat Michael Tenzer un reprezentant al agenţiei de turism, pentru publicaţia germană de duminică Euro am Sonntag.

Până la alegerile legislative din Grecia, ritmul în care cetăţenii germani îşi rezervau vacanţe în această ţară a decurs normal. Însă după discuţiile cu privire la organizarea de noi alegeri şi cu privire la eventualitatea ieşirii Greciei din zona euro, turiştii germani au început să fie mai precauţi, în pofida ofertelor promoţionale cu care sunt întâmpinaţi, conform lui Tenzer.

Imaginile cu manifestaţiile violente din oraşele elene împotriva măsurilor de austeritate îi ţin departe pe turişti, chiar dacă în insulele în care aceştia îşi desfăşurau în mod predilect vacanţele, Creta sau Rhodos, situaţia este calmă.

Sursa: Agerpres

Numărul turiştilor germani care şi-au făcut anul trecut vacanţele în Grecia atingea 2,5 milioane, aceştia reprezentând principala sursă de venit pentru sectorul turistic elen, care reprezenta la rândul său 15,7% din încasările la bugetul ţării şi care asigură aproape 800.000 de locuri de muncă.