Când elita politică din Germania a spus că Grecia ar trebui să-și vândă insulele pentru a-și plăti datoriile, nimeni nu ar fi crezut că se va ajunge chiar în această situație.
Statul grec a început un program de vânzare sau concesionare ale unor proprietăți de pe insule cu o bogată încărcătură istorică doar pentru a face rost de bani.
Publicația thelocal.de prezintă cazul unui german care a profitat de nevoia de bani a grecilor și și-a cumpărat o insulă grecească. "ca să-și împlinească un vis".
Steffen Piermaier a ales să-și aleagă "locul de casă" undeva cu vedere la malul mării decât să-și construiască o locuință mică lângă Stuttgart. Nu știe greacă și îi este teamă de faptul că grecii nu-l vor privi cu ochi buni din cauza sentimentului negativ pe care elenii îl au față de poporul german.
Piermaier a pus prima dată piciorul în Grecia în urmă cu o săptămână și unul dintre lucrurile care i-a atras atenția a fost expresia "neo-Naziști" scrisă pe unele pancarte din timpul manifestației din Atena.
Mărturisește că în momentul în care un grec l-a întrebat de unde asta a spus că e norvegian.
Din fericire pentru neamțul Steffen, insula Skopelos aflată în Marea Egee l-a primit destul de călduros. Primului localnic cu care a intrat în discuție, germanul i-a spus că-l cheamă "Steffenos", ca să sune mai grecesc și în consecință mai familiar. Click aici pentru a vedea fotografii cu locul pe care l-a cumpărat germanul
Grecii au pus pe tavă insula Corfu ca să adune bani pentru datorii
Fondul grec pentru privatizare a anunţat lansarea unei licitaţii pentru exploatarea unui vast teren împădurit pe insula Corfu, frecventată de turişti, în cadrul eforturilor autorităţilor greceşti de a strânge capital prin comercializarea bunurilor statului.
Fondul de dezvoltare imobiliară al Republicii Elene vrea să cedeze unor investitori dreptul de superficie pentru un lot de circa 500.000 de metri pătraţi, în zona Kassiopi (nord-est), pe o perioadă de 100 de ani.
Oferta se înscrie în demersurile Greciei vizând strângerea sumei de 50 de miliarde de euro printr-un program de privatizări şi concesionări, jumătate desfăşurându-se în sfera imobiliară. Grecia şi-a propus să încaseze 19 miliarde de euro din această sumă până în 2015.