Neo 1973, primul telefon care va folosi sistemul de operare mobil OpenMoko, va fi lansat in luna octombrie, informeaza Associated Press. OpenMoko este bazat pe sistemul de operare Linux. 

Desi ecranul mare de tip touch-screen cu care este echipat l-ar putea face sa semene cu Apple iPhone, sistemul OpenMoko va diferentia complet cele doua aparate. iPhone nu permite instalarea altor programe decat cele Apple. Neo 1973 echipat cu OpenMoko va permite acest lucru, insa sistemul sau de operare va fi dependent de disponibilitatea comunicatii open-source de a scrie noi programe sau de a adapta programe din Linux pe OpenMoko.

Totodata, cand vor incepe livrarile, Neo 1973 nu va fi blocat intr-o anumita retea iar utilizatorii vor putea alege reteaua favorita.  

Ecranul dispozitivului Neo nu se ridica insa la nivelul celui de pe iPhone ca functii, telefonul este functionatal in retelele GSM dar utilizeaza reteaua de date mai lenta GPRS. Neo 1973 are GPS, Wi-Fi si Bluetooth. Telefonul are slot de card de memorie tip microSD si o camera.

In acest moment telefonul exista pe piata la un pret mai redus decat cel pe care il va avea la lansare, dar are mai putine functii.

Sursa: AP