NEPI va dezvolta mallul în parteneriat cu Real4You şi vizează construcţia unei arii închiriabile de 70.000 mp. Centrul comercial urmează a fi deschis publicului la mijlocul anului 2015. Construcţia acestui centru comercial a fost amânată în repetate rânduri. Real4You a obţinut anul trecut autorizaţia de construcţie a Mega Mall şi NEPI spune că anul acesta va începe construcţia proiectului. Tranzacţia dintre cei doi investitori a fost asistată de Reff & Associates (Deloitte Legal) şi Deloitte Tax.
Mallul din cartierul Pantelimon ar urma să intre în topul celor mai mari centre comerciale din ţară, după Băneasa Shopping City (85.000 mp), Sun Plaza (80.000 mp) şi AFI Palace Cotroceni (76.000 mp). Austriecii au vândut anul trecut o parte din terenul fostei fabrici Electroaparataj către retailerul Kaufland care a început deja lucrările la un nou hipermarket ce va fi finalizat în prima parte a anului viitor.
Austriecii anunţau tot anul trecut că au semnate contracte de închiriere cu Carrefour, Flanco, Altex, C&A, H&M, Kenvelo, Lee Cooper, Celio, Lashez şi Office Shoes, de închirierea spaţiilor ocupându-se companiile de consultanţă Colliers International şi DTZ Echinox. Acum, NEPI şi Real4You spun că 30% din suprafaţa închiriabilă este deja contractată şi enumeră printre chiriaşi doar Carrefour, C&A şi H&M.
Austriecii au cumpărat terenul fostei fabrici de la grupul NCH pentru circa 60 mil. euro. În 2008 calculele dezvoltatorului indicau un cost de investiţie de circa 400 mil. euro.
Real4You Group a fost înfiinţată în 1995 de către Christian Rimpf și Klaus Reiederer. Inițial, au dezvoltat proiecte în Ungaria, Cehia și Slovacia. În urma cu câţiva ani, compania a demarat proiecte în România și Bulgaria. În Romania, Real4You Group a dezvoltat 21 de magazine MiniMax, aflate în proprietatea miliardarului Dinu Patriciu şi intrate în faliment, şi trei parcuri de retail.
Într-o perioadă în care majoritatea investitorilor încearcă să îşi lichideze proprietăţile acumulate înainte de criză, NEPI a reuşit să cumpere imobile în valoare cumulată de peste 370 mil. euro, ceea ce reprezintă peste 30% din volumul tranzacţionat în ultimii patru ani. Sud-africanii au cucerit efectiv piaţa românească şi deţin primele patru poziţii în topul celor mai mari tranzacţii imobiliare încheiate în criză.