Firma Nera Auto, specializată în furnizarea de vehicule speciale de transport valori, va inaugura la sfârşitul lunii iunie o parcare în faţa aeroportului Henri Coandă şi vrea să înceapă, în 2010, construcţia unei fabrici de geamuri blindate, investiţie de 1,5 milioane euro.

„Parcarea, de 200-220 de locuri, va funcţiona sub numele Park&Fly, în clădirea şi pe terenul Nera Auto, fostul sediu al firmei, administrarea fiind a partenerului nostru, Park&Fly”, a declarat, joi, directorul general al Nera Auto, Liviu Stănoiu, citat de Mediafax.

Preţul pentru o zi de parcare va fi de 48 de lei, iar pentru trei zile de 114 lei. „Vrem să ne diferenţiem de parcarea de pe Henri Coandă prin servicii şi preţ. În tariful de 48 de lei pe 24 de ore, o treime faţă de preţul parcării din aeroport, vom avea inclus transportul clienţilor şi a bagajelor la şi de la aeroport”, a spus Stănoiu.

Pe de altă parte, firma vrea să iniţieze, la începutul anului viitor, construcţia unei fabrici de geamuri blindate, lângă Bucureşti. Investiţia necesară este de 1,5 milioane de euro, iar jumătate sau mai mult de jumătate din sumă va proveni din fonduri europene.

Firma mizează în acest an pe afaceri de şase milioane de euro, în creştere cu aproximativ 50% faţă de nivelul de patru milioane de euro consemnat anul trecut.

În 2008, firma a livrat 250 de maşini blindate, iar în acest an estimează furnizarea a 400 de unităţi.

Blindarea unui autovehicul costă minimum 10.000 de euro şi adaugă între 250 şi 500 de kilograme la greutatea totală a maşinii.

SURSA: Mediafax