Astfel, urmare controalelor repetate efectuate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi Bucureşti, în luna ianuarie, în unităţile care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Halei Obor, s-au constatat multiple neconformităţi în funcţionarea măcelăriilor şi halei pentru desfacerea produselor lactate de către producători particulari.
S-a constata că rampa de recepţie a produselor de origine animală este degradată şi uzată, neigienizată şi întreţinută necorespunzător, pavimentul are zone de denivelare, zone de băltire a apei, pereţii sunt cu zone de degradare, plafonul este degradat şi neigienizat, vestiarele sunt nefuncţionale.
În plus, hala lactate are paviment degradat, fără iluminat şi ventilaţie corespunzatoare, dulapuri metalice oxidate, fişete neidentificate, spălător mâini fără facilităţi, lipsă pubele pentru gunoi menajer. La măcelării pavimentul este neigienizat, fişetele neidentificate, degradate, exfoliate, neigienizate, greu de igienizat şi de dezinfectat, fără ventilaţie, facilităţile din spaţiile de tranşare şi comercializare sunt necorespunzatoare, iar camerele frigorifice utilizate la depozitarea cărnii sunt neidentificate.
În acest sens, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 lei şi s-a dispus suspendarea activităţii la 13 unităţi, precum şi interzicerea desfăşurării activităţii la 11 unităţi, această măsură fiind comunicată Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti, Gărzii Financiare, Oficiului Registrului Comerţului Bucureşti şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti.
Totodată, având în vedere că societatea care administrează hala de comercializare a produselor lactate de către producători particulari, a mai fost sancţionată contravenţional şi în luna noiembrie 2011, contravenţia aplicată în luna ianuarie 2012, fiind a doua în decurs de şase luni, în conformitate cu prevederile legale, s-a dispus şi suspendarea activităţii pe o perioadă de un an.