Ron Burkle, a cărui avere – estimată de revista Forbes la 1,5 miliarde de dolari – se datorează unor investiţii în domenii diverse, precum supermarketuri şi industria muzicală, este un om de afaceri stabilit în Montana. El a fost un prieten apropiat al starului pop şi l-a ajutat pe acesta să îşi administreze finanţele la jumătatea anilor 2000 şi să îşi regleze datoriile uriaşe acumulate din cauza stilului său de viaţă extravagant, potrivit cotidianului The Wall Street Journal, citat de Agerpres.
Miliardarul american este şi coproprietar al echipei de hochei Pittsburgh Penguins.
Ferma Neverland a fost scoasă pentru prima dată la vânzare în anul 2015 contra sumei de 100 de milioane de dolari, la şase ani după moartea cântăreţului Michael Jackson.
Colony Capital, o firmă de investiţii în domeniul imobiliar, deţinea această proprietate din Los Olivos, California, în virtutea unui acord semnat în 2008 cu Michael Jackson.
Anul trecut, preţul de vânzare a fost coborât la 31 de milioane de dolari, însă proprietatea tot nu şi-a găsit un cumpărător. Lucrurile s-au schimbat după ce Ron Burkle a survolat proprietatea şi a văzut-o în timp ce se afla la bordul unui avion privat. El l-a sunat pe Tom Barrack, fondatorul Colony Capital, şi s-a oferit să cumpere proprietatea.
Neverland a trecut prin mai multe renovări după moartea cântăreţului Michael Jackson, care includ dezmembrarea celebrului carusel din parcul de distracţii amenajat în perimetrul fermei.
Situată pe un teren de 1.100 de hectare, la 65 de kilometri de Santa Barbara, ferma Nerverland deţine în continuare 22 de clădiri, inclusiv o reşedinţă principală cu şase dormitoare, trei locuinţe pentru oaspeţi, un lac cu o cascadă, terenuri de tenis, mai multe hambare şi adăposturi pentru animale.
Michael Jackson a cumpărat ferma Neverland în 1987 contra sumei de 19,5 milioane de dolari. Acumulând datorii importante cu puţin timp înaintea morţii sale din 2009, starul a vândut această proprietate companiei Colony Capital cu 22,5 milioane de dolari.
Megastarul american a fost percheziţionat de anchetatori în 2003 în perioada în care artistul era acuzat că ar fi abuzat sexual mai mulţi minori aflaţi în vizită la Neverland. Poliţia a descoperit atunci o importantă colecţie de imagini pornografice şi fotografii nud ale unor copii.
Michael Jackson nu s-a mai întors niciodată la Neverland după procesul din 2005 în care a fost judecat pentru molestarea sexuală a unor minori. Deşi a fost achitat în acel proces, starul american a spus că ferma Neverland îi trezea prea multe amintiri neplăcute.
Un documentar din 2019, „Leaving Neverland”, produs de HBO, prezintă declaraţiile făcute de doi bărbaţi care afirmă că au fost abuzaţi sexual de Michael Jackson la Neverland în perioada în care ei erau copii.
Moştenitorii lui Michael Jackson, care neagă aceste acuzaţii, au dat în judecată postul HBO, pe care îl acuză de „linşaj postum”, şi au solicitat despăgubiri în valoare de peste 100 de milioane de dolari.
Ron Burkle a cumpărat ferma Neverland întrucât o consideră o investiţie bună şi nu intenţionează să locuiască în fosta reşedinţă a starului pop, relatează The Wall Street Journal.