New Kopel Group a importat din China primele 24 de maşini marca Chery, urmând ca în perioada următoare să fie testată durabilitatea acestora pe drumurile româneşti, şi apoi comercializate, a anunţat compania.

Importul a fost realizat prin divizia China Car Import pentru trei modele, respectiv M11 Sedan, M11 Hatchback şi SUV-ul Tiggo, care vor fi folosite câteva luni de Sixt, divizia de Rent a Car a grupului.

„Pe parcursul acestei perioade va fi testată durabilitatea şi adaptarea acestor maşini cu şoselele româneşti. De asemenea, grupul va folosi această perioadă pentru a-şi construi expertiza after sales”, a declarat preşedintele executiv al New Kopel Group, Dudy Perry.

Constructorul auto Chery Automobile a fost fondat în 1997 şi este controlat de statul chinez. Prima maşină a fost fabricată în 1999. Chery produce mai multe modele, precum A1, QQ3, QQ6, A3 Hatchback, A3, A5, Eastar, Eastar Cross, Cowin, Tiggo, Karry şi Riich. În total marca a vândut peste un milion de maşini.

Firma New Kopel este controlată de grupul israelian Schlomo, care a intrat pe piaţa românească în anul 2005 prin preluarea Union Motors. New Kopel a cumpărat în mai 2006 licenţa pentru România de la compania Sixt, una dintre cele mai mari firme germane specializate în servicii de închiriere de autovehicule.

SURSA: Mediafax