Pe masură ce tehnologiile din cloud și cele asociate evoluează, alături de conectivitatea care susține colocația și serviciile de host, centrele tradiționale de date nu pot ține pasul. Companiile trebuie să se adapteze la evoluția rapidă a inteligenței artificiale și la schimbările de hardware și software ce apar, pentru a menține pasul cu competitorii.
Un raport Gartner sugerează că ar fi necesară o revizuire atunci când managerii IT își planifică infrastructura și operațiunile. Criteriile sunt simple. În primul rând, o strategie de operare IT hibridă ar fi utilă atunci când se dezvoltă platforme de gestionare a datelor.
În plus, o listă completă de produse si de infrastructură, persoane, procese și furnizori din portofoliul de proiecte IT ar fi benefică pentru a avea un început fără probleme al raționalizării și standardizării întregului proces de transformare.
În cele din urmă, administratorii IT ar putea avea nevoie să anticipeze tendințele prin selectarea sau proiectarea unei infrastructuri rezistente la incertitudinile pe care le rezervă viitorul, menținând în același timp operațiuni comerciale consecvente.
INVITE Systems SRL
INVITE Systems SRL este una dintre companiile care își planifică foarte atent centrul de date. Înființată în 2002, compania furnizează de servicii de rețea în România și este acum unul dintre cei mai buni furnizori de pe piață din segmentul Virtual Private Network (VPN). Este unul dintre primii furnizori de servicii de rețea care au introdus servicii de digital hosting, făcând din INVITE Systems un lider al industriei, nu doar un simplu competitor.
Niciun spațiu nu e prea mic
Pandemia COVID-19 a provocat o creștere bruscă a cererii de servicii online din România, de la jocuri și clipuri video la emisiuni live. Acest lucru a amenințat capacitatea INVITE Systems, determinând compania să implementeze rapid un nou centru de date care sa poată sprijini clienții săi din sectorul companiilor de jocuri și videoclipuri.
În prezent, rata de extindere a serviciilor depășește așteptările. În trecut, procesul de planificare și aprobare a unui nou centru de date era extrem de consumator de timp. De obicei, implica mai mulți furnizori care proiectau și coordonau munca pentru fiecare subsistem, crescând considerabil complexitatea și timpul necesar proiectului.
Departajându-se de procesele tradiționale, a fost implementat un centru de date extrem de fiabil, lansând eficient serviciile online în doar câteva luni.
În încercarea de a demara proiectul cât mai curând posibil, INVITE Systems SRL a decis să utilizeze cantina companiei – singurul spațiu disponibil la acel moment. Deși structura însăși era suficient de solidă, spațiul era limitat și nu existau podele ridicate. Era necesar să înființeze un centru de date cu o densitate de putere de numai între trei și cinci kW pe unitate. Din păcate, această distribuție a energiei ar fi trebuit să ocupe jumătate din camera echipamentelor, dacă se aplicau setările convenționale. Aparent, INVITE Systems a avut nevoie de un partener cu capacități puternice de proiectare, pentru a ajuta la transformarea spațiului într-un centru de date modern, extrem de fiabil. Huawei a fost ales pentru a finaliza proiectul, oferind o nouă misiune vechii cantine.
Selecție rapidă a site-ului, implementare în timp record
Soluția inteligentă FusionModule2000 de la Huawei, complet modularizată și integrată, permite implementarea rapidă a unir astfel de proiecte. Podelele înălțate nu sunt necesare pentru acest dispozitiv, ceea ce simplifică alegerea site-ului, în special depășirea restricțiilor fizice ale cantinei, în acest caz.
„Huawei FusionModule2000 a redus cu mai mult de două luni timpul necesare pentru lansarea noului nostru centru de date, de la pregătire la instalare și punere în funcțiune. Spre surprinderea mea, implementarea a fost finalizată în doar o lună, depășind toate așteptările noastre”, a declarat Alexandru Catrin, CEO al INVITE Systems SRL, conform networkworld.com.
Fiind dotat cu un culoar rece și unul cald, cu răcire inteligentă, proiectarea prin intermediul FusionModule2000 îmbunătățește considerabil eficiența răcirii și reduce consumul general de energie.
Metodele de management inteligent pot anticipa defecțiunile conexiunilor de alimentare și răcire, asigurând în continuare fiabilitatea centrului de date și reducând cerințele de competență ale personalului de operare și întreținere. De asemenea, colaborarea unificată dintre centrul local de comandă și o platformă de administrare la distanță conduce la o creștere a eficienței activităților centrelor de date cu până la 35%.
Economisirea spatiului cu SmartLi UPS
O altă soluție de ultimă oră pentru a economisi spațiu este bateria cu litiu a sursei de alimentare neîntreruptă Huawei Smartli (UPS). Suficient de puternică în spațiul limitat de doar 20 de metri pătrați, Smartli are o densitate de putere de 50 kVA / 3U în fiecare modul UPS, având o amprentă de doar 0,51 de metri pătrați. Prin utilizarea bateriilor cu litiu pentru backup-ul de energie, amprenta fizică este redusă semnificativ, cu 70%, în comparație cu alternativele tradiționale. Acest lucru a făcut posibil ca întregul sistem de distribuție a energiei electrice al INVITE Systems să încapă în spațiul restrans al cantinei, lăsând zona principală pentru o sală de echipamente modulare și asigurarând spațiu suficient pentru extindere.
În plus, Smartli UPS oferă un ciclu de viață de zece ani, fără întreținere, și acceptă utilizarea mixtă a bateriilor vechi și noi, sporind valoarea și reducând costul total (TCO).
Soluțiile au fost impresionante, după cum a precizat Catrin: „Lucrând cu Huawei, INVITE Systems SRL a reușit să își continue dezvoltarea într-un ritm rapid, în ciuda provocărilor pandemiei. Acest lucru a oferit sprijin pentru profitabilitatea companiei șiîncredere deplină în viitorul companiei noastre.”
Soluții similare care ajută companiile să avanseze în transformarea digitală inevitabilă au fost prezentate la a cincea ediție a HUAWEI CONNECT, care a avut loc la Shanghai între 23 și 26 septembrie. Elite industriale și experți în tehnologie, împreună cu partenerii și clienții Huawei, au împărtășit opiniile lor cu privire la modul în care diferite industrii ar putea avea beneficii ca urmare a schimbărilor din domeniul tehnologiei.
Articol realizat cu sprijinul Huawei Romania