Prin această tranzacţie, News Corp încheie procesul de renunţare la operaţiunile publicitare outdoor, excepţie făcând News Outdoor Czech Republic.

Separat, VTB, a doua mare bancă din Rusia, a informat că a cumpărat participaţia la News Outdoor împreună cu NOOH Investments Cooperatief şi Marathon Outdoor Cooperatief, care reprezintă interesele lui Peter Gerwe şi, respectiv, ale fondului rusesc Alfa Capital Partners.

Părţile nu au dezvăluit valoarea tranzacţiei, însă cotidianul rus Kommersant susţine că operaţiunile din Rusia, care au fost scoase la vânzare de mai mulţi ani, aveau o valoare de aproximativ 350 milioane de dolari, exceptând datoriile.

News Outdoor Russia este cel mai mare operator pe piaţa de publicitate outdoor din Rusia, vânzând advertising pe panouri, mijloace de transport şi alte suprafeţe în peste 50 de oraşe din Rusia.

Imperiul media News Corp, aflat în centrul unui imens scandal în Marea Britanie, în urma dezvăluirii interceptărilor convorbirilor telefonice efectuate ani de zile de publicaţia News of the World.
SURSA: Agerpres