Anul 2010 începe în forţă pentru pasionaţii IT. Google şi Apple au anunţat că vor lansa noi produse, un telefon mobil, respectiv o tabletă de Internet, iar joi va începe, în SUA, Consumer Electronic Show, cel mai mare târg de gadgeturi şi electronice de consum din lume.

Primul gadget care va fi lansat anul acesta şi care este aşteptat cu nerăbdare de fanii Google din întreaga lume este telefonul Nexus One. Google va prezenta, marţi 5 ianuarie, propriul telefon mobil, dezvoltat de taiwanezii de la HTC şi care va avea un preţ de 530 de dolari, conform celor de la Gizmodo.com.

Telefonul va fi dotat cu un cip Snapdragon, cu ecran touchscreen de mare rezoluţie şi va fi mai subţire decât iPhone. Aparatul va avea de asemenea o cameră foto mult mai performantă decât cea care se găseşte pe terminalul Apple.

20.000 de noi produse la  CES 2010

După lansarea Nexus One, toate privirile vor fi aţintite către Las Vegas unde, joi, va începe o nouă ediţie a târgului Consumer Electronic Show. Pe parcursul a patru zile vizitatorii vor putea admira peste 20 de mii de produse aduse de peste 2.500 de companii. La târg vor fi expuse produse de la telefoane mobile până la televizoare cu ecrane de mari dimensiuni.

Apple iSlate va fi prezentat pe 26 ianuarie

Unul dintre cele mai aşteptate gadgeturi, despre care presa americană a început să scrie încă de anul trecut, este tablet PC-ul celor de la Apple. Conform zvonurilor, Apple va prezenta, pe 26 ianuarie, la San Francisco, un gadget care va semăna cu un iPod Touch mai mare, va avea diagonala de 10 inch (25 cm) şi va costa undeva între 700 şi 1.000 de dolari.  Numele aparatului se presupune a fi  iSlate deoarece Apple a înregistrat domeniul de Internet „iSlate.com”.

Majoritatea analiştilor sunt de părere că Apple va anunţa tablet PC-ul în ianuarie şi îl va introduce pe piaţă până la sfârşitul lunii iunie.  Kai-Fu Lee, care a ocupat funcţii de conducere la Microsoft şi Google scrie pe blogul său că Apple se aşteaptă să vândă 10 milioane de unităţi în primul an de la lansarea noului gadget.

SURSA: Gizmodo, PCWorld