Nici nu vă dați seama ce urmează să se întâmple! Semnele sunt deja aici. Au anunțat chiar acum

Sursă: Dreamstime

Economiștii anticipează o criză uriașă în Statele Unite ale Americii, după finalizarea pandemiei. În decembrie 2021, inflația a crescut în cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani, crescând cu 7% doar într-un an de zile.

Conform Biroului de Statistică a Muncii, indicele prețurilor de consum (un indicator care măsoară prețurile diverselor bunuri materiale) a crescut deja cu 7%, iar pe o bază lunară, IPC a crescut cu 0,5%.

„Raportul IPC din decembrie, care indică o creștere de 7% în ultimele 12 luni, va fi şocant pentru unii investitori, deoarece nu am mai văzut o cifră atât de mare de aproape 30 de ani”, a informat Brian Price, şeful Departamentului de Gestionare a Investițiilor de la Commonwealth Financial Network.

În prezent, Statele Unite ale Americii se confruntă cu cea mai rapidă majorare a inflației din iunie 1982 încoace.

Contractele futures au crescut în SUA

Deși creșterea inflației este alarmantă, contractele futures ale bursei au crescut, în timp ce randamentele obligațiunilor guvernamentale au fost majoritar negative.

„Cu toate acestea, acest tipar a fost anticipat în mare măsură de mulți şi putem vedea această reacție pe piața obligațiunilor, deoarece ratele dobânzilor pe termen lung sunt în scădere până acum în această dimineață.”, a adăugat acesta.

În prezent, oficialii Rezervei Federale urmăresc îndeaproape informațiile actuale despre inflație. De asemenea, aceștia se așteaptă să majoreze ratele dobânzilor în 2022 în încercarea de a combate scumpirile actuale.

Deja prețurile produselor alimentare au crescut cu 0,5% în decembrie 2021, fiind majorate cu 6,3% într-un an, reprezentând cea mai mare creștere din octombrie 2008, conform CNBC, citat de mediafax.ro.

De asemenea, trebuie menționat că președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a vorbit despre economia la nivel mondial, venind cu o previziune sumbră.

Pregătiți-vă pentru ce e mai rău! Banca Mondială a făcut anunțul: Este tot mai sumbru

David Malpass a declarat că economia globală se confruntă cu o perspectivă sumbră, scrie BBC, care adaugă că prognozele Băncii Mondiale prezic o inflație de 4,1% în 2022, față de 5,5% cât a fost în 2021. Aceste prognoze ar putea provoca insecuritate globală, dacă ne uităm la ele prin prisma țărilor sărace.

Președintele Băncii Mondiale a atribuit încetinirea amenințărilor virale, a reducerii ajutorului guvernamental și a unei reveniri inițiale a diminuării cererii, însă subliniază că cea mai mare îngrijorare o reprezintă creșterea inegalității globale.

„Problema gravă este inegalitatea care este încorporată în sistem. Perspectivele pentru ţările mai sărace sunt tot mai sumbre. Asta provoacă insecuritate”, a declarat acesta, subliniind, că țările sărace sunt foarte vulnerabile la pagubele economice cauzate de eforturile de combatere a inflației. El a continuat explicând că țările mai bogate precum Japonia sau Statele Unite ale Americii, țări care au economii avansate, își vor redresa economiile până în 2023.