Decizia momentului în România, luată de premierul Nicolae Ciucă! Totul se întâmplă în scandalul facturilor uriaşe la energie.
Nicolae Ciucă face curăţenie la Ministerul Energiei! L-a demis de urgenţă
Prim-ministrul pare să fi găsit un prim vinovat pentru cea mai mare problemă care i-a afectat pe români în această iarnă. Este vorba despre Nicolae-Radu Chiurtu, care a fost demis din funcția de secretar general al Ministerului Energiei.
Decizia premierului a fost deja publicată în Monitorul Oficial.
“La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează exercitarea, cu caracter temporar, de către domnul Nicolae-Radu Chiurtu a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Energiei.
Domnul Nicolae-Radu Chiurtu predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile”, se arată în decizia luată de şeful Guvernului României, transmite România TV.
Probleme cu Ordonanţa de Urgenţă privind măsurile din energie
Tot joi, înainte de publicarea deciziei privind demiterea secretarului general din Ministerului Energiei, Guvernul s-a reunit într-o şedinţă online. Scopul: corectarea Ordonanţei de Urgenţă privind măsurile din energie, ce fusese aprobată cu numai o zi în urmă.
“Îndreptare eroare materială – neconcordanţă între conţinutul corpului principal şi anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale, din OUG pentru modificarea şi completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum şi pentru completarea OG nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, proiect aprobat în cadrul şedinţei Guvernului din 25 ianuarie 2022”, se arată în comunicatul oficial al Guvernului privind tema şedinţei de joi.
Ulterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a vorbit despre eroarea respectivă, strecurată în actul normativ.
“Îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1.000 mc plus maxim 10% de la 1.100 la 1.200, plus o abatere de 10 %, în total 1.320 mc”, a precizat reprezentantul Guvernului.