Nicolae Ciucă spune că nu va mai participa la nicio şedinţă a coaliţiei
Nicolae Ciucă anunță că discuțiile vor fi gestionate exclusiv de echipa tehnică a PNL, care va aborda orice subiect legat de cererea de plată numărul 3. Referitor la scăderea pragului pentru IMM-uri, el subliniază: „Trebuie să analizăm cu atenție și să vedem unde pierdem cel mai mult.”
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că nu va mai participa la nicio ședință a coaliției, menționând că echipa tehnică de la PNL va discuta orice subiect legat de cererea de plată numărul 3. Referitor la scăderea pragurilor pentru IMM-uri, Nicolae Ciucă a declarat că este vorba de „pierderea 1% din banii alocați jalonului respectiv și trebuie să vedem care sunt efectele”, subliniind că ne putem permite să pierdem o parte din bani sau putem risca pierderi semnificative, ceea ce ar putea conduce la dizolvarea multor întreprinderi mici și mijlocii care în prezent au o cifră de afaceri de peste 150 de miliarde de lei.
„În acest moment, deciziile politice au fost luate, iar soluţia este una tehnică. Motiv pentru care staful tehnic de la Partidul Naţional Liberal va discuta orice subiect legat de cererea de plată numărul 3. Ceea ce vă pot spune în momentul de faţă este că în calitate de premier, la vremea respectivă, conform calendarului, am avut de rezolvat ţintele şi jaloanele pentru cererile de plată 1 şi 2. S-au rezolvat, banii sunt în visterie, aproximativ 6 miliarde de euro. În momentul de faţă, pentru cererea de plată numărul 3, trebuie să facem în aşa fel încât banii, indiferent ce penalitate ne va aplica staful de la Bruxelles, să intre în visteria statului, pentru că sunt cât se poate de bineveniţi”, subliniază Ciucă.
Scăderea pragului la IMM-uri
Referitor la scăderea pragurilor la IMM-uri, Nicolae Ciucă a declarat că este vorba de „pierderea 1% din banii alocaţi jalonului respectiv şi trebuie să vedem care sunt efectele”.
„Putem să ne permitem să pierdem o parte din bani sau putem să pierdem foarte mulţi bani, ajungând să se dizolve foarte multe întreprinderi mici şi mijlocii care în momentul de faţă au o cifră de afaceri de peste 150 de miliarde de lei. Este important să cumpănim şi să vedem de unde pierdem mai mult”, a adăugat Ciucă.