Prim-ministrul României Nicolae Ciucă a declarat faptul că investițiile străine direct ajung după primele 10 luni ale anului la 11,3 miliarde de euro, „un nivel record”.
România se bucură de o încredere enormă din partea investitorilor străini
„Investițiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an. Potrivit estimării BNR, 2022 va fi anul cu cele mai importante investiții străine. Acest indicator ne arată că marii investitori văd, foarte clar, perspectivele de creștere pe termen lung ale economiei românești și includ România în calculele care implică plasarea de capital.”, a susținut Nicolae Ciucă.
Conform declarațiilor făcute de liderul de la Palatul Victoria, investițiile străine directe au ajuns la 11,3 miliarde de euro, potrivit estimărilor Băncii Naționale Române (BNR) pe primele 10 luni. Premierul a declarat că România este o țară cu o economie stabilă și performantă, iar acest lucru este confirmat de încrederea pe care o au investitorii străini în capacitatea de dezvoltare a țării.
„Intrarea masivă în țară a investițiilor se observă în rata de creștere a economiei naționale, multiplele oportunități de afaceri care apar pe piața internă, dar și crearea de noi locuri de muncă în perioada următoare, atât de necesare creșterii nivelului de trai al tuturor.”, a mai precizat șeful Guvernului.
Ciucă, despre Schengen: Un test pe care nu România, ci Europa nu l-a trecut
Luni, 19 decembrie, în contextul vizitei președintelui Parlamentului European Roberta Metsola la București, șeful Executivului Nicolae Ciucă a evidențiat faptul că eșecul Schengen este un test pe care nu România, ci Europa nu l-a trecut. Decizia JAI a fost un test pe care nu România, ci Europa l-a picat, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, luni seară, 19 decembrie, în Parlamentul României.
„Românii au plătit cu propriul sânge dorința de a se alătura democrațiilor europene și de a se bucura de respectarea drepturilor fundamentale. În decembrie 1989, înlăturarea regimului comunist ne-a deschis perspectiva integrării noastre europene și euro-atlantice. Aderarea noastră la NATO și Uniunea Europeană a așezat România în rândul națiunilor care respectă valorile unei societăți libere și democratice, statul de drept și dreptul internațional. Mă bucur că am astăzi o nouă ocazie de a-i transmite doamnei preşedinte Metsola întreaga noastră apreciere pentru rolul cheie în adoptarea unui răspuns rapid și puternic al Uniunii Europene la provocările cu care s-a confruntat în acest an, în primul rând în ceea ce privește gestionarea consecințelor dramatice ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.”, a declarat prim-ministrului Nicolae Ciucă la ședința comună a Legislativului român cu ocazia vizitei preşedintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, la Bucureşti.