Nicolae Ciucă, cea mai bună veste la început de an. Toți românii trebuie să știe: Este o reuşită a noastră

Sursă: Inquam Photos / George Călin

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marți, cu o delegație a Confederației Patronale Concordia. Au fost analizate mecanismele de colaborare dintre Guvernul României și mediul de afaceri, care au generat o importantă creștere economică.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, care reunește companii care generează peste 30 la sută din Produsul Intern Brut al României.

România a reușit să evite recesiunea

„Datele publicate astăzi de INS, care confirmă una dintre cele mai mari creşteri economice la nivel european pentru ţara noastră, 4,8 la sută, adică aproape 50 de miliarde de euro în plus, ne arată că am reuşit, împreună, prin dialog, nu doar să evităm recesiunea, dar chiar să şi performăm.

Este o reuşită a noastră, a tuturor, iar planurile noastre pentru acest an trebuie să folosească toate resursele şi oportunităţile de care dispunem, împreună, decidenţi şi mediu privat. Capitalul românesc trebuie sprijinit, eforturile dumneavoastră încurajate iar modernizarea economiei, consolidată prin finanţări masive şi atragerea de bani europeni.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Nu se va introduce un nou impozit

„Premierul României a dat asigurări că stabilitatea şi predictibilitatea fiscală vor rămâne în parametrii conveniţi cu partenerii de dialog, fără schimbări bruşte ale reglementărilor în domeniu. Cota unică îşi continuă efectele benefice pentru economie şi nu se are în vedere introducerea unui impozit de 1 la sută pe cifra de afaceri.

Este important, însă, ca firmele româneşti să nu se simtă discriminate fiscal faţă de cele străine.” se mai arată în comunicatul Executivului.

Continuă recrutarea de lucrători din ţările non-UE

Potrivit comunicatului emis de Guvern, pentru a gestiona deficitul din ce în ce mai accentuat al forţei de muncă, la nivelul Guvernului continuă procesul de eficientizare a procedurilor de recrutare de lucrători din ţările non-UE, fără a neglija, însă, programele active de stimulare a inserţiei pe piaţa muncii a cetăţenilor români.

Mai mult, la solicitarea mediului privat, Guvernul va identifica resursele necesare continuării aplicării programului Kurzarbeit pentru sectoare de activitate economică afectate în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina, se menţionează în comunicat.

„Din perspectiva programelor guvernamentale de protejare a cetăţenilor şi economiei de efectele crizei energetice, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări privind soliditatea pachetelor financiare de susţinere a acestor măsuri, subliniind importanţa fondurilor alocate la nivelul Guvernului pentru modernizarea şi dezvoltarea sectoarelor de producere, distribuţie şi furnizare a energiei electrice.”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

„Domenii precum energie, industrie agroalimentară şi sectorul IT&C reprezintă puncte forte pentru România. Avem un important potenţial de dezvoltare economică, pe care mediul de afaceri din ţara noastră nu îl poate atinge fără capital, facilităţile fiscale, finanţarea pe termen mediu şi lung asigurată de mediul bancar, acces la fonduri europene.” a spus Nicolae Ciucă.