Nicolae Ciucă: Cota unică și menținerea TVA-ului, linii roșii pentru PNL

nicolae ciuca

SURSA FOTO: Facebook

Nicolae Ciucă a reafirmat angajamentele PNL privind menținerea TVA-ului și a cotei unice. Liberalul a subliniat, de asemenea, necesitatea unui dialog constant cu mediul de afaceri pentru a asigura aplicabilitatea practică a măsurilor fiscale.

Nicolae Ciucă: Cota unică și menținerea TVA-ului, linii roșii pentru PNL

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și lider al PNL, a discutat marți seară despre angajamentele Partidului Național Liberal privind politica fiscală și relația cu mediul de afaceri. Întrebat despre declarațiile lui Marcel Ciolacu referitoare la TVA, Ciucă a subliniat importanța menținerii cotelor actuale și a explicat măsurile luate pentru a sprijini creșterea economică.

Nicolae Ciucă a reiterat că menținerea TVA-ului la nivelul actual și susținerea cotei unice sunt esențiale pentru PNL. El a explicat că, în toată această perioadă, partidul a reușit să mențină trendul de creștere economică și să gestioneze crizele datorită unor măsuri considerate linii roșii pentru PNL, precum cota unică și menținerea TVA-ului.

„Pe de o parte, cota unică și în continuare am promis că vom menține cota unică, am discutat despre TVA și menținerea TVA-ului”, a declarat Ciucă.

Dialogul cu mediul de afaceri

Nicolae Ciucă a subliniat importanța dialogului cu mediul de afaceri, pe care îl consideră inima economiei. El a afirmat că mediul de afaceri nu trebuie să fie controlat, supraîncărcat și să-i fie limitat spațiul de mișcare.

În urma întâlnirilor cu reprezentanții mediului de afaceri, liderul PNL a cerut ministrului finanțelor, Marcel Boloș, să revadă toate prevederile ordonanței privind e-TVA, în contextul reacțiilor negative din partea mediului de afaceri.

SURSA FOTO: Dreamstime

Ajustarea politicilor fiscale

Ciucă a explicat că deciziile luate în birou nu au întotdeauna aplicabilitate în viața reală și în economia practică. De aceea, el a instituit un angajament ca Marcel Boloș să aibă întâlniri lunare cu mediul asociativ de afaceri pentru a evalua efectele măsurilor fiscale.

Liberalul a subliniat că este absolut obligatoriu să se vadă toate aceste efecte pe care le produce, aducând ca exemplu implementarea e-Factura, care ar fi trebuit să simplifice procesul contabil.

Nicolae Ciucă a menționat că, de la decizia de a introduce factura electronică până la implementarea efectivă a măsurilor de contabilitate și audit, procedurile au devenit mai complexe și au generat birocrație suplimentară.

El a subliniat că, de la introducerea facturii electronice, oamenii sunt obligați să adauge cel puțin șapte hârtii la un dosar înapoia facturii electronice, ceea ce complică procedurile în loc să le simplifice. În opinia sa, este esențial să se evalueze efectele acestor măsuri în practică și apoi să se ia deciziile necesare.