Vești bune pentru prim-ministrul României, Nicolae Ciucă!

Nicolae Ciucă va primi cea mai înaltă distincţie din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Este cunoscut deja faptul că premierul este unul dintre politicienii români care au o relaţie strânsă cu Biserica Ortodoxă, iar acest lucru datează încă de pe vremea când acesta era cadru activ în Armata Română.

În acest context, dar şi pentru că premierul Ciucă s-a implicat în procesul de restaurare al ansamblului de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților i-a conferit Medalia Jubileu, alături de o diplomă și o icoană.

Totul s-a întâmplat la finalul lunii august, însă acum vin veşti noi. Şeful Guvernului va primi, la finalul lucrărilor, şi Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincţie a epahiei.

ÎPS Calinic a explicat personal motivele din spatele acestei decizii

Anunţul a fost făcut chiar de către ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. El a răspuns astfel unui mesaj critic venit din partea unei credincioase, care a fost nemulţumită de acordarea distincţiilor pentru Nicolae Ciucă, având în vedere acuzaţiile de plagiat ce planează asupra sa.

„Domnului premier i s-a conferit, cum era și firesc, Medalia Jubileu.

Deși, pentru faptul că a aprobat proiectul de restaurare a ansamblului de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, un proiect atât de important și necesar pentru eparhia noastră, ar fi meritat chiar Ordinul „Crucea Bucovinei”.

Însă acesta îi va fi conferit când lucrările se vor finaliza. Cât despre acuzele ce îi sunt aduse, întrucât nu fac parte din comisia de acreditare națională, constatarea aceasta rămâne pe seama acelei comisii”, a explicat ÎPS Calinic, potrivit stiripesurse.ro.

Reamintim că, pe 25 august, în timpul vizitei efecuate pe șantierul Complexului Muzeal Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, ÎPS Calinic i-a conferit Medalia și icoana Jubiliară premierului Nicolae Ciucă. Clădirea respectivă se află în proprietatea Fondului Bisericesc Ortodox al Bucovinei şi este supusă unor ample lucrări de consolidare și renovare cu fonduri europene.

„Clădirea <Cazinoul băilor> este una de o importanță deosebită pentru municipiul Vatra Dornei, dar și pentru întreg județul Suceava, pentru faptul că reprezintă o clădire de interes național, alături de celelalte două cazinouri din țara noastră, toate cele trei fiind clădiri cu o impresionantă arhitectură, emblematice pentru patrimoniul nostru cultural”, a transmis, la acel moment, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei.

Sursă: Monitorul de Suceava