Purtătorul de cuvânt al Cabinetului, Dan Cărbunaru, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria că au fost făcute mai multe eliberări din funcție și numiri în funcție a unor prefecți și subprefecți. Nu mai puțin de nouă județe sunt afectate de decizia Executivului de astăzi.
Guvernul a aprobat, miercuri mai multe hotărâri care vizează eliberarea din funcţii a unor prefecţi şi subprefecţi şi noi numiri în funcţii de prefecţi în judeţe precum Ilfov, Bacău, Dolj, Iaşi şi altele.
Prefectul judeţului Bacău, Tudoriţa Lungu, cel al judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, cel al judeţului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir au fost eliberaţi, miercuri din funcţii prin Hotărâri de Guvern. De asemenea, Executivul a aprobat eliberarea din funcţia a subprefectului de Dolj, Adrian Flavius Sirop a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
Au fost făcute și mai multe numiri în funcții
Astfel Bogdănel Lucian Gabriel a fost numit în funcţia de prefect al judeţului Bacău, Barbu Gheorghiţa Daniela este noul prefect de Dolj, Marin Constantin a fost numit prefect al judeţului Ialomiţa, Cojocaru Petru Bogdan a fost numit prefect al judeţului Iaşi, Neculae Simona este noul prefect al judeţului Ilfov.
Fostul prefect Tudoriţa Lungu a fost numit subprefect al judeţului Bacău, Emilian Pavel este numit subprefect al judeţului Bihor, Lucian Pătraşcu este subprefect de Braşov, Cucu Sebastian este subprefect de Covasna, Popescu Mariana Venera este subprefect de Dolj, Marian Grigoraş este subprefect de Iaşi, Costin Alexandru Ojog este subprefect de Ilfov, Floreanu Cosmin este subprefect de Olt şi Călin Florentina a fost numită subprefect al judeţului Vâlcea.
Ședință de Guvern privind PNRR
Guvernul se va întruni în şedinţă, miercuri, pe agendă figurând o analiză asupra progreselor înregistrate în realizarea reformelor şi atingerea ţintelor şi jaloanelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Conform unui comunicat transmis de Guvern, în cadrul şedinţei va fi prezentată şi o informare asupra gradului de absorbţie a fondurilor de coeziune aferente cadrului financiar multianual 2014 – 2020. O altă informare se va axa asupra gradului de absorbţie a fondurilor europene prevăzute pentru România în derularea cadrului financiar multianual 2021 – 2027.
Unul dintre proiectele de hotărâre care figurează pe ordinea de zi modifică şi completează Lista cu denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.
Totodată, urmează să fie aprobat regulamentul privind condiţiile de înfiinţare a posturilor în afara organigramei pentru activitatea prestată în Task Force (Unitatea de Management al Programelor de Transformare Digitală) pe durata derulării PNRR.
Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte, semnat la 20 mai 2021.