Discuţii de urgenţă între premierul României şi şefa OMV Petrom!
Nicolae Ciucă, faţă în faţă cu CEO-ul OMV Petrom! Ce au discutat cei doi?
Luni, 10 ianuarie, premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu Christina Verchere, CEO al companiei OMV Petrom.
La întâlnirea dintre cei doi au mai participat şi Virgil Popescu, ministrul Energiei, Barna Tanczos, ministrul Mediului, şi Alexandru Maximescu, vicepreşedintele OMV Petrom.
Cu ocazia şedinţei ce a avut loc luni, reprezentanţii companiei petroliere i-au prezentat prim-ministrului României planul de dezvoltare a investiţiilor în ţara noastră pentru orizontul 2030, în acord cu obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.
„În acest context, reprezentanţii OMV Petrom au prezentat planul de dezvoltare a investiţiilor în România pentru orizontul 2030, în acord cu obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.
În continuare, discuţiile au fost axate asupra priorităţilor guvernamentale privind stimularea investiţiilor în sectorul energetic, cu accent pe încurajarea tranziţiei la energia verde, eficientă şi produsă cu respectarea condiţiilor pentru un mediu mai curat.
Prim-ministrul a punctat faptul că prioritatea Guvernului este menţinerea unui climat de afaceri stabil şi predictibil, care să încurajeze investiţiile cu efect multiplicator în economie şi să contribuie la asigurarea de noi locuri de muncă”, se precizează într-un comunicat al Guvernului României.
România ar putea deveni cel mai important producător de gaze din Europa
În altă ordine de idei, luna trecută, reprezentanţii OMV Petrom transmiteau că România are potenţialul de a deveni primul producător de gaze din Europa.
Mai precis, Ionuţ Ciubotaru, vicepreşedinte Business Development în cadrul OMV Petrom, declara: “La momentul actual, suntem al doilea producător de gaze din UE şi sperăm să ajungem pe primul loc, pentru că avem gazele din Marea Neagă şi avem un istoric în privinţa gazelor.”
“Proiectul Neptun Deep reprezintă o oportunitate enormă pentru România nu doar pentru securitatea energetică.
Un astfel de proiect poate necesita investiţii de 2 miliarde de euro din cele 16 miliarde de euro de care este nevoie pentru toate proiectele din Marea Neagră, şi va crea multe locuri de muncă, va aduce multe gaze şi impozite către stat, iar noi ca ţară putem utiliza aceste resurse nu doar pentru a deveni cel mai mare furnizor de gaze din UE, ci şi pentru a finanţa tranziţia energetică în perioada care urmează”, mai spunea Ionuţ Ciubotaru în luna decembrie, prezent la Romanian International Gas Conference.