Nicolae Ciucă: Credinţa în Dumnezeu dă forţă unui popor
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat după întâlnirea cu reprezentanții cultelor recunoscute în România că oamenii au nevoie de repere și tradiții, iar rolul statului este să sprijine fiecare cult în funcție de nevoile sale. Conform lui Ciucă, cultele religioase reprezintă piloni de susținere ai diasporei românești, iar prin intermediul statului român și al bisericilor, românii din străinătate își păstrează identitatea națională și religioasă.
„Credinţa în Dumnezeu dă forţă unui popor, mai ales în vremuri grele. Eu, ca militar, am simţit forţa pe care ţi-o poate da credinţa în momente dificile. Ulterior, în toate funcţiile publice pe care le-am ocupat – ca ministru, premier, dar şi ca preşedinte al Senatului – am sprijinit activitatea cultelor religioase”, a scris preşedintele PNL pe Facebook, arătând că despre asta a fost şi întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu reprezentanţii cultelor recunoscute în România.
”Avem obiective comune. Ne uneşte dorinţa de armonie socială, dar ne unesc şi valori morale precum respectul, empatia şi demnitatea umană. Cultele religioase sunt vectori de susţinere a diasporei româneşti. Cu ajutorul statului român şi al bisericilor, românii din străinătate îşi menţin identitatea naţională şi religioasă”, afirmă Nicolae Ciucă.
Liderul PNL precizează că „oamenii au nevoie de repere și tradiții, iar datoria statului este să sprijine fiecare cult, proporțional cu nevoile lui”.
România este o țară sigură
Tot miercuri, fostul prim-ministru al României a fost prezent la conferința „ROMANIA-NATO, 20 de ani”, alături de președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și nu numai.
În cadrul conferinței acesta a susținut o alocuțiune în care a spus că România este o țară sigură. Acest lucru se datorează, spune el, Armatei Române și alianței la care am aderat acum 20 de ani. Nicolae Ciucă a declarat că România a pornit pe drumul integrării euro-atlantice imediat după 1990. El a adăugat că România a semnat prima Parteneriatul pentru pace în 1994. Atunci când a fost necesar, țara nu au ezitat să participe cu trupe în teatrele de operații alături de aliați. Președintele Senatului a mai spus că România a fost fost printre primele state ale Alianței care s-a angajat să aloce 2% din PIB pentru apărare.
De altfel, a mai fost și printre primele care s-au angajat să respecte promisiunea făcută la Summitul din Țara Galilor din 2014. Ciucă a mai spus că o democraţie puternică are nevoie de o armată puternică. De asemenea, el spune că o armată puternică este cea mai bună cale de a preveni ameninţările. Fostul premier spune că România a încheiat o nouă etapă și că acum are nevoie de un nou proiect de țară. Acesta trebuie să răspundă provocărilor prezentului și să definească viitorul.