Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Durante Mangoni, a deschis întâlnirea oficială de luni, 21 februarie, felicitând eforturile făcute de Guvernul României pentru modernizarea şi digitalizarea statului, reafirmând, totodată, suportul Camerei de Comerţ Italiană pentru România şi a întregii comunităţi italiene pentru realizarea procesului respectiv, potrivit adevărul.ro.
Nicolae Ciucă, despre relațiile bilaterale dintre România și Italia
De asemenea, prim-ministrul Nicolae Ciucă a remarcat importanţa investiţiilor italiene pe piaţa românească şi necesitatea extinderii şi consolidării relaţiilor economice dintre România şi Italia, mai ales în domeniul educaţiei, sănătăţii, inovării şi al digitalizării.
De altfel, premierul a prezentat investiţiile masive pe care Guvernul României le pregăteşte, atât din bugetul naţional, cât şi din fondurile europene – PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență al României) şi Cadrul Financiar Multianual, oportunităţi de modernizare pentru viitor.
Din punct de vedere al investiţiilor străine, Italia se clasează în top-ul investitorilor în România, având peste 1.200 de companii active.
Guvernul României apreciază investiţiile italiene şi îi asigură pe investitorii şi pe oficialii italieni de tot suportul necesar pentru dezvoltarea pieţei de business din țara noastră.
România și Italia, interesate de dezvoltarea sistemelor de energie regenerabilă
Luni, 21 februarie, oficialii români şi reprezentanții italieni au discutat despre nevoia de a susţine investiţiile atractive pentru mediul de afaceri. Interesul principal exprimat de ambele părţi a fost dezvoltarea sistemelor de energie regenerabilă şi atragerea de noi investiţii în domeniul energiei.
Nicolae Ciucă i-a asigurat pe reprezentanţii Camerei de Comerţ Italiană pentru România că Guvernul României este interesat de investiţii majore în domeniul energiei electrice.
Digitalizarea ANAF continuă în 2022
Totodată, a fost transmis un mesaj de susţinere a unui cadru transparent şi competitiv pe piaţa românească, fiind anunţată implementarea facturii electronice, fiind o parte din procesul de digitalizare al ANAF din 2022. În plus, strategia fiscală pentru următorul an va fi anunţată până la sfârşitul lui mai 2022.