Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit sâmbătă, la Palatul Victoria, pe comandantul Comandamentului Operaţiilor Speciale SUA (US SOCOM), generalul Bryan P. Fenton.

Nicolae Ciucă, întâlnire importantă la Palatul Victoria. Discuții cu generalul american Bryan P. Fenton

Șeful Guvernului a evidenţiat, în timpul întrevederii, importanţa forţelor pentru operaţii speciale, a modernizării şi înzestrării acestora, mai ales în actualul context de securitate, informează un comunicat al Guvernului transmis sâmbătă seara.

De asemenea, prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat relevanţa prezenţei forţelor SUA pe teritoriul României, a coeziunii NATO şi a determinării de a proteja aliaţii, mai arată sursa citată.

”Premierul Ciucă a evidenţiat, în timpul întrevederii, importanţa forţelor pentru operaţii speciale, a modernizării şi înzestrării acestora, mai ales în actualul context de securitate. De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat relevanţa prezenţei forţelor SUA pe teritoriul României, a coeziunii NATO şi a determinării de a proteja aliaţii”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Zi plină pentru șeful Guvernului

Tot astăzi, Nicolae Ciucă, și premierul Georgiei, Irakli Garibashvili, au discutat despre Parteneriatul Strategic româno-georgian şi despre posibilităţile de a dezvolta relaţiile economice bilaterale.

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă a avut sâmbătă, 17 decembrie 2022, la Palatul Victoria, o întrevedere oficială cu premierul Georgiei, Irakli Garibashvili, aflat într-o vizită oficială în România cu ocazia semnării Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, Ungariei și României privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi.

Cu această ocazie, Nicolae Ciucă și Irakli Garibashvili au discutat despre Parteneriatul Strategic româno-georgian şi despre posibilităţile de a dezvolta relaţiile economice bilaterale, în contextul european.

Premierul României a subliniat necesitatea dezvoltării coridoarelor de transport şi energetice între Caucaz şi Uniunea Europeană, valorificând oportunitatea ancorării Georgiei la proiecte susţinute de Uniunea Europeană, precum cablul energetic submarin Azerbaidjan – Georgia – România – Ungaria, cablul submarin de date care va uni Georgia de România şi coridorul de transport Est-Vest Marea Neagră – Marea Caspică. El a precizat, totodată, importanţa finalizării în zece luni a studiului de fezabilitate pentru terminalele LNG din porturile georgiene şi româneşti.

La rândul său, Irakli Garibashvili a mulţumit părţii române pentru sprijinul oferit aspiraţiilor de integrare europeană şi euroatlantică. Premierul Georgiei a prezentat situaţia politică, economică şi de securitate a țării sale, împărtăşind viziunea lui Nicolae Ciucă privind evoluţia războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina.