Nicolae Ciucă, surprins la Mănăstirea lui Arsenie Boca
Fostul prim-ministru al României, Nicolae Ciucă, a fost surprins în noaptea de Înviere la Mănăstirea lui Arsenie Boca.
Liderul Partidului Național Liberal (PNL) a fost surprins de către enoriași în mulțimea de la Sâmbăta de Sus.
Marcel Ciolacu a avut un mesaj de Paște pentru români
Premierul Marcel Ciolacu subliniază în mesajul său de Paște că această sărbătoare reprezintă o oportunitate de a celebra legătura dintre oameni, încurajând solidaritatea și responsabilitatea față de cei din jurul nostru.
În mesajul său de Paște, Ciolacu a menționat că Sfânta Sărbătoare a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, așteptată cu bucurie de creștinii ortodocși, greco-catolici, de rit vechi, penticostali, baptiști, creștini după evanghelie, din toată lumea, simbolizează trecerea prin jertfă spre Lumina Învierii, depășirea suferințelor și speranța vieții veșnice.
El a subliniat că aceasta reprezintă o celebrare a comuniunii. Aceasta îi îndeamnă pe oameni la solidaritate și grijă față de aproapele lor.
El a evidențiat că învățăturile creștine ne reamintesc că împreună putem depăși dificultățile vieții. De asemenea, ele ne oferă speranță într-un viitor mai bun.
”Sfânta Sărbătoare a Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, aşteptată astăzi cu bucurie de creştinii ortodocşi, greco-catolici, de rit vechi, penticostali, baptişti, creştini după evanghelie, din toată lumea, simbolizează trecerea prin jertfă spre Lumina Învierii, depăşirea suferinţelor şi speranţa vieţii veşnice. Este o celebrare a comuniunii, care ne îndeamnă la solidaritate şi grijă faţă de aproapele nostru. Învăţămintele creştine ne amintesc că împreună putem să depăşim greutăţile vieţii şi ne dau speranţă într-un viitor mai bun”, a arătat Ciolacu, în mesajul de Paşte.
Patriarhul Daniel, mesaj în Pastorala de Paşte
Patriarhul a transmis că vindecările săvârșite de Domnul Iisus Hristos arată iubirea Sa smerită și milostivă față de oameni. El a precizat că aceste vindecări au și un sens profetic.
El a subliniat că acestea reprezintă inaugurarea sau începutul Împărăției lui Dumnezeu în lume, sau începutul unei vindecări finale care se va realiza într-un cer nou și un pământ nou, în care nu va mai exista lacrimă și moarte, conform Apocalipsei 21, 1-4.
Patriarhul a adăugat că Învierea de obște va reprezenta vindecarea definitivă a tuturor oamenilor de moarte și de stricăciune, evidențiind că vindecarea de boli nu reprezintă ultimul scop al venirii Domnului pe pământ, ci vindecarea de păcat și moarte.
„Vindecările pe care Domnul Iisus Hristos le săvârşeşte arată iubirea Sa smerită şi milostivă faţă de oameni, dar aceste vindecări au şi un sens profetic, şi anume ele sunt inaugurarea sau începutul Împărăţiei lui Dumnezeu în lume sau începutul unei vindecări finale, care se va realiza într-un cer nou şi un pământ nou, în care nu va mai fi lacrimă şi moarte (cf. Apocalipsa 21, 1-4), pentru că Învierea de obşte va fi vindecarea definitivă a tuturor oamenilor de moarte şi de stricăciune.Vindecarea de boli nu este ultimul scop al venirii Domnului pe pământ, ci vindecarea de păcat şi moarte”, transmite Patriarhul.