Nicolae Ciucă a spus și că operele sale l-au ridicat la rangul unui artist de talie mondială. Cel mai de preţ dar pe care l-a lăsat în patrimoniul naţional imaterial este mândria de a fi român.

Nicolae Ciucă îl omagiază pe Constantin Brâncuși

Liberalul a explicat apoi că marele sculptor din România a influențat în mod decisiv arta modernă pe plan internațional, pentru generații întregi.

„Ziua Națională Constantin Brâncuși este momentul de amintire și omagiu pentru geniul creator al celui mai mare sculptor român. Operele sale l-au ridicat la rangul artistului de talie mondială, care a influențat în mod decisiv arta modernă pe plan internațional, pentru generații întregi”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Brâncuși a lăsat în patrimoniul nostru imaterial cel mai de preț dar al său

Dincolo de creațiile realizate în atelierul din Paris, subliniază Ciucă, avem în țară cele mai ample lucrări ale sale. Coloana Infinitului, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii se află în Ansamblul Monumental din Târgu Jiu, a explicat președintele Senatului.

De asemenea, Constantin Brâncuși a lăsat în patrimoniul nostru imaterial cel mai de preț dar al său, dincolo de sculpturile sale.

Este vorba despre „mândria de a fi români, indiferent unde ne poartă viața”, a scris Nicolae Ciucă.

„Dincolo de creațiile realizate în atelierul din Paris, care ajung în expoziții temporare în România, avem în țară cele mai ample lucrări ale sale. Coloana Infinitului, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii se află în Ansamblul Monumental din Târgu Jiu. Avem, față de cultura universală, datoria de a le vizita, măcar o dată în viață.

Dincolo de sculpturile sale, Constantin Brâncuși a lăsat în patrimoniul nostru imaterial cel mai de preț dar al său: mândria de a fi români, indiferent unde ne poartă viața”, a conchis președinte Senatului.

Postarea liberalului a strâns sute de aprecieri și reacții.

Pe 19 februarie este sărbătorită ziua de naștere a lui Constantin Brâncuși

Amintim că ziua de naștere a lui Constantin Brâncuși este sărbătorită în ziua de 19 februarie. Totodată, Ziua Națională „Constantin Brâncuși” este marcată printr-o serie de evenimente spectaculoase.

Este cel mai amplu proiect dedicat sculpturii, organizat de Ateneul Național din Iași, la inițiativa artistului plastic Vladlen Babcinețchi, cu sprijinul lui Andrei Apreotesei, intitulat „Luna Sculptorilor Români”, ediția a IV-a, ce va avea loc în perioada 19 februarie-19 martie 2024.