Prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut o serie de declarații importante în timpul unei vizite avute, vineri, la fabrica Bosch din Jucu, județul Cluj, una dintre cele două unități de producție ale companiei Bosch în România, care activează pe plan local din anul 2013. Premierul a apreciat continua dezvoltare pe care a cunoscut-o an de an această societate, prin investiții în creșterea capacității de producție și de logistică, în noi tehnologii și echipamente de ultimă oră, precum și prin extinderea portofoliul de produse.
Fabrica Bosch Cluj are trei hale cu o suprafață de producție de 50.000 de metri pătrați, suprafața totală construită fiind de 140.000 de metri pătrați. Investiția totală, de la deschiderea fabricii, se ridică la peste 465 milioane de euro, iar începând cu 2013, compania a beneficiat de ajutor de stat de 60 de milioane de euro.
Aprecierierile lui Nicolae Ciucă la adresa investitorilor precum Bosch
„Fabrica de la Jucu este, de mulți ani, într-o continuă și rapidă extindere a producției și activităților de cercetare-inovare. Pentru această regiune este un pol de dezvoltare, cu beneficii semnificative în domeniul cercetării, al atragerii de noi investiţii generatoare de locuri de muncă înalt calificate şi bine plătite. Datorită investitorilor precum Bosch, a promovării unei politici orientate spre investiții, România înregistrează în primul trimestru al acestui an cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană”, a susținut premierul.
El a arătat că Guvernul va continua să susțină investițiile, amintind în acest sens de Programul ”Sprijin pentru România”. Ciucă a dat asigurări că în acest an nu se vor introduce taxe noi.
La rândul lor, reprezentanții companiei de la Cluj au arătat că este nevoie de investiții substanțiale pentru a menține performanța tehnologică la cote înalte și pentru a promova tehnologii prietenoase cu mediul, în condițiile în care Bosch a atins în 2020 neutralitatea privind emisiile de CO2 la nivel global.
Premierul salută preocuparea pentru a ajuta tinerii
Șeful Executivului a subliniat contribuția semnificativă a companiei la formarea elevilor din cadrul sistemului de învățământ dual, dar și la dezvoltarea personală și profesională a angajaților Bosch, prin programe care susțin relația dintre educație și mediul de afaceri.
„Apreciez preocuparea activă a companiei pentru a ajuta tinerii aflați la început de drum. Avem nevoie de conectarea sistemului educațional la realitatea din industrie și la nevoile concrete. Fără practica și pregătirea la nivel înalt a profesorilor, absolvenții nu vor putea valorifica potențialul de care sunt capabili. Avem nevoie de politici publice în acest sens, iar Guvernul va avea în vedere această prioritate”, a punctat premierul.