Cu ocazia Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, șeful Executivului Nicolae Ciucă a venit cu un mesaj prin care a evidențiat gravitatea problemei respective și a declarat, totodată, că Guvernul României are toleranță 0 față de această formă de sclavie.
Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a transmis, marți, 18 octombrie, un mesaj cu ocazia Zilei Europene de Lupta împotriva Traficului de Persoane prin care a asigurat că Guvernul României are toleranță zero față de această infracțiune.
Problematica traficului de persoane a devenit în ultimii doi ani o prioritate la cel mai înalt nivel al executivului român
Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane este marcată anual pe 18 octombrie. Cu acest prilej, premierul Nicolae Ciucă a atras atenția asupra acestei probleme, care reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. De asemenea, acesta a precizat că problema traficului de persoane reprezintă o prioritate la cel mai înalt nivel al Executivului român.
„Mesajul meu este unul clar: traficul de persoane este o formă de sclavie modernă față de care Guvernul României are toleranță zero. Acesta este motivul pentru care problematica traficului de persoane a devenit în ultimii doi ani o prioritate la cel mai înalt nivel al Executivului român. Coordonarea interinstituțională pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane, dar și asistența victimelor salvate sunt în directa mea atenție, la nivelul Cancelariei Prim-ministrului”, a anunțat premierul liberal.
Șeful Executivului încurajează instituțiile statului să se implice activ atât din perspectiva prevenirii și asistenței victimelor, dar și din perspectiva combaterii acestui fenomen
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a mai adăugat că instituțiile statului român sunt încurajate să abordeze cu seriozitate problema. La fel, oficialul are încredere că România își va continua parcursul ascendent în lupta împotriva traficului de persoane alături de toți actorii relevanți acestui proces.
„Încurajez toate instituțiile implicate să abordeze cu seriozitate și responsabilitate activitatea în acest domeniu, atât din perspectiva prevenirii și asistenței victimelor, dar și din perspectiva combaterii acestui fenomen pe întreg parcursul judiciar deoarece traficanții de persoane nu își au locul într-o societate dezvoltată și democratică.
Am încredere că România își va continua parcursul ascendent în lupta împotriva traficului de persoane, alături de toți partenerii instituționali, din societatea civilă și de organismele internaționale cărora vreau să le mulțumesc pentru efort și implicare”, a încheiat premierul Nicolae Ciucă.
Din 2006, 18 Octombrie a fost declarată Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane și se observă în toate statele membre UE.